سوق دادن راهبردهای تحقیقات کشاورزی به سمت کاربردی شدن طرحهای پژوهشی و تقاضامحور برای رفع چالشها ضروری است.
کمال شهبازی با بیان اینکه تمامی این عوامل پایداری تولید در بخش کشاورزی را تهدید میکند، اضافه کرد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی و حفظ و ارتقای رتبه ایران در منطقه و جهان و تحقق برنامههای راهبردی وزارت جهاد کشاورزی به ویژه تأمین امنیت پایدار غذایی کشور پژوهشهای کاربردی، تقاضامحور و دانش بنیان کردن کشاورزی ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: در این رابطه مهمترین اصل در راستای افزایش عملکرد و تولید پایدار اجرای طرحهای تحقیقاتی کاربردی و تقاضامحوردر جهت افزایش پتانسیل تولید در واحد سطح با حفظ منابع پایه است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: در برنامههای تحقیقاتی از دو طریق تقویت برنامههای به نژادی در جهت دستیابی به ارقام پرپتانسیل و با نیاز آبی کم و همچنین تقویت برنامههای به زراعی میتوان به بهبود پتانسیل تولید در واحد سطح کمک مؤثری کرد.
شهبازی افزود: آنچه که امروز میتوان به عنوان نیاز اساسی بخش کشاورزی نام برد "نهادۀ دانش" است، چرا که نفوذ علم و دانش روز در عرصه تولید محصولات کشاورزی در کنار برخورداری از ظرفیت علمی و تخصصی میتواند کشور را به سمت کشاورزی دانش بنیان سوق دهد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: تقویت جایگاه فعالیت شرکتهای دانش بنیان تحت نظارت و هدایت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جهت عملیاتی کردن ایدههای جدید و بکارگیری یافتههای تحقیقاتی آنها به منظور گذار از چالشهای موجود بخش کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
شهبازی با بیان اینکه بایستی از نقشآفرینی محققان در بخش خصوصی و پتانسیل علمی دانشگاهها برای هم افزایی تحقیقات در بخش کشاورزی بهرهمند شد، اعلام کرد: هم افزایی بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بازوی اجرایی پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاهها به عنوان بدنه علمی و تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارائه راه حل واحد به چالشهای اساسی بخش کشاورزی ضرورت دارد.
وی خاطرنشان کرد: استمرار و شدت تعامل بین مراکز تحقیقات کشاورزی، مراکز دانشگاهی و ذینفعان بخش کشاورزی در سطوح مختلف، باعث بهرهبرداری بیشتر از دانش کشاورزی خواهد شد.