با احیای بیش از ۶ هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل از ابتدای دولت سیزدهم، حدود ۱۴۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار شدند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما؛ براساس آمار نهضت احیای واحدهای اقتصادی؛ در کشور حدود ۱۵۰ هزار واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد حدود ۴۸ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل هستند.
در ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۵۰ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در کشور شناسایی شد که هر کدام با موانعی رو به رو بودند، از فرسوده بودن ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در تولید تا مشکلات مالی و تامین مواد اولیه و همچنین رکود در بازار که هر کدام از این چالشها به نحوی چراغ واحد تولیدی را کم سو یا خاموش کرده بود.
با حمایتهای نهضت احیای واحدهای اقتصادی در ۲ سال و نیم گذشته، ۶ هزار و ۵۵۳ واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل به مدار تولید بازگشتند و این میزان احیای واحدهای تولیدی سبب شده تا حدود ۱۴۵ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شود.
براساس این گزارش؛ نهضت احیای واحدهای اقتصادی در ابتدا برای شناسایی واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل سامانهای را طراحی کرد تا صاحبان واحدهای صنعتی مشکلات خود را در آن درج کنند تا شامل حمایتهای دولتی شوند.
علی کریم پور دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی با اشاره به کاهش واحدهای صنعتی که به احیا نیاز دارند، گفت: سال گذشته در کشور حدود ۵۲ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل داشتیم که در حال حاضر این میزان به ۴۸ هزار واحد رسیده است پیش بینی میشود تا پایان سال میزان واحدهای احیا شده به ۸ هزار واحد برسد.
امیر حسین مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی با اشاره به منابع مالی صرف شده برای احیای واحدهای اقتصادی، گفت: امسال بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع برای احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل اختصاص خواهد یافت که تا کنون از این میزان، ۶ هزار میلیارد تومان پرداخت شد، البته در شش ماهه دوم پرداختها سرعت خواهد گرفت. سال گذشته هم حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع برای احیای واحدهای اقتصادی سرمایهگذاری شد.
وی افزود؛ امسال با اولویتی که در تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ گذاشته شد و بر اساس ابلاغ وزارت اقتصاد و تصویب هیئت امنای حساب عدالت و پیشرفت، احیای واحدهای اقتصادی در اولویت پرداخت تسهیلات قرار گرفت.
گزارش مکتوب از فائزه نوروزبیگی؛ خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما