رییس جهاد دانشگاهی استان بوشهر گفت: تلاش سه ساله محققان جهاد دانشگاهی بوشهر به ثمر نشست و دانش فنی و تکنولوژی بیوتکنیک تولید بچه ماهی سی باس جهت پرورش در قفس کسب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، علی احمدیزاده افزود: حفظ امنیت غذایی و ذخایر ژنتیکی از مهمترین هدفهایی است که بسیاری از جوامع به دنبال آن هستند.
وی گفت: به همین دلیل ارتقای امنیت غذایی به ویژه آبزیان دریایی و نیل به خودکفایی و تولید دانش فنی جهت تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس یک الزام برای کشور است که در برنامه توسعه کشور برای تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی پرورشی در دریا در سال تاکید شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اضافه کرد: مقام معظم رهبری بارها بر حفظ امنیت غذایی تاکید داشتهاند، از این رو جهاد دانشگاهی بوشهر از سال ۱۳۹۹ طرح کسب تکنولوژی و فناوری تولید بچه ماهی جهت پرورش در قفس را شروع کرد.
احمدیزاده ادامه داد: در شهریور امسال در هفته دولت به همت محققان جهاددانشگاهی بوشهر تکنولوژی و بیوتکنیک کامل این فناوری کسب شد و در هفته پژوهش در نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته در تهران رونمایی و مورد تایید شورای راهبری ملی طرحهای فناورانه قرار گرفت.
وی یادآور شد: پیش از این محققین جهاد دانشگاهی بوشهر به فناوری تولید غذای زنده آبزیان نیز رسیده بودند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گفت: توسعه صنعت آبزی پروری مدرن با استفاده از اصلاح نژاد و کسب دانش فنی تولید بچه ماهی گونههای دیگر آبزیان از دیگر طرحهای در دست اقدام جهاد دانشگاهی واحد بوشهر است که هدف گزاری شده است.
احمدیزاده یادآور شد: کسب دانش فنی و تولید بچه ماهی سیباس برای پرورش در قفس گام مهم این نهاد در حفظ امنیت غذایی کشور بود که کسب شد و تلاش محققین این نهاد بر این است که درصد بازماندگی و تولید انبوه را به استاندارد جهانی برسانند.
وی افزود: با تولید انبوه بچه ماهی کشور از واردات بچه ماهی که در حال حاضر از کشورهای هند، استرالیا و تایلند برای پرورش در قفس انجام میشود، بینیاز خواهد کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: فاز اول پروژه مجتمع آبزیان دریایی جهاد دانشگاهی بوشهر در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع در حال اجرا است که جهت تکمیل آن ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.