برای مقابله با بحران پیری جمعیت فقط پنج سال زمان داریم و اگر میزان باروری افزایش نیابد در سیاه چاله پیری جمعیتی میافتیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی در میز مسائل پژوهش استان اصفهان با موضوع خانواده و جوانی جمعیت به میزبانی دانشگاه پیام نور استان گفت: هم اکنون میزان باروری حدود یک و شش دهم درصد است و باید تا پنج سال آینده به دو و نیم درصد برسیم.
امیرحسین بانکی پور با بیان این که خطر سیاه چاله جمعیتی، کشور ما را تهدید میکند، افزود: وقتی کشور پیر شود و جمعیت سالمندان از هرم جمعیتی خارج شود، نظام سلامت و بهداشت و درمان ما باید پنج برابر هزینه کند، که از عهده آن خارج است بنابراین وضع نگران کنندهای به وجود میآید.
وی ادامه داد:ما در طی هفت سال گذشته جمعیتمان کم شده است و تعداد مادرانی که در بازده سن بارداری هستند، ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافتهاند و تعداد مادران ۲۰ تا ۳۵ سال رو به کاهش هستند یعنی ما به طور طبیعی باید این سقوط آزاد را ادامه میدادیم و به شدت فرزندآوری مان کم میشد که خوشبختانه با تصویب قانون جوانی جمعیت جلوی سقوط آزاد گرفته شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما هنوز نخبگان و پژوهشگران حتی مدیران و مسئولان متوجه فاجعهای که در پیش است نیستند و این مسئله در مقایسه با بحرانهایی که جامعه ما تا الان تجربه کرده است، مهمتر است و این بحران تا ۲۰ سال دیگر خودش را نشان میدهد..
بانکی پور افزود: راه حل اصلی پیشگیری از این بحران، اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که در آن ۲۱ مانع را شناسایی کردهایم و تاکنون ۴۰ درصد از این قانون بیشتر اجرا نشده است.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی، هفت برابر کردن تسهیلات ازدواج، فرزند آوری، واگذاری زمین و خودرو، تسهیلات درمان ویژه زوجهای نابارور، اختصاص حق اولاد کارکنان و افزایش زمان مرخصی زایمان برای کارکنان و تسهیلات آموزشی برای مادران دانشجو از جمله موارد مطرح در این قانون اعلام کرد.
بانکی پورافزود:، اما آنچه که برای شما دانشگاهیان خیلی مهم است تخصیص پنج درصدی از بودجههای پژوهشی است که باید در موضوع خانواده و جمعیت اختصاص داده شود که همه دانشگاهها و مؤسسه ها، آموزشگاهها و وزارتخانهها موظف به تخصیص این بودجه هستند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان هم در این نشست با بیان اینکه مطالبههای رهبر معظم انقلاب در موضوع خانواده و جوانی جمعیت، از اساسیترین وظایف دانشگاه هاست گفت: اگر میز مسائل استان به ویژه موضوع خانواده و جمعیت در دانشگاهها به آن پرداخته نشوددر آینده نزدیک دچار چالش و بحران جدی میشود.
رضا مختاری افزود در دانشگاه پیام نور استان اصفهان با بیش از ۳۵ هزار دانشجو و بیش از ۳۰۰ عضو هیئت علمی که بیش از ۲۰ درصد از جامعه دانشگاهی این استان را شامل میشود با استادان گروههای روانشناسی، جامعه شناسی و علوم تربیتی همفکری مان را شروع کرده ایم که در باره جوانی جمعیت گامهای عملی موثری در جامعه برداریم.