جانشین ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: به دلیل نبود امکانات اطفای حریق مخازن نفتی آتش سوزی واحد تولید هیدروکربن، خسارتی هزار میلیاردی روی دستمان گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، عباس زاده در برنامه میز خبر صدا و سیمای استان در خصوص ابعاد حادثه آتش سوزی واحد تولید هیدروکربن در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: واحدهای صنعتی باید استانداردهای لازم را برای بهره برداری دارا باشند و استانداردهای اولیه، حداقل شرایط هستند.
او افزود: مانند پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی حدود ۲۰۰ مینی پالایشگاه در کشور داریم که قبلا اهمیت زیادی نداشته اند، اما در ۵ سال اخیر در خراسان جنوبی، رشد تصاعدی در خصوص سرمایه گذاری در این حوزه صورت گرفته است و استانداردهای بهره برداری برای آنها در استان در نظر گرفته شده است.
عباس زاده با اشاره به اینکه این واحدها مواد سوختی را ذخیره دارند نیازمند توجه بیشتری در حوزه ایمنی هستند، گفت: براساس گزارشهای رسیده استانداردها در واحد تولید هیدروکربنی که در بیرجند دچار حریق شده صورت گرفته است؛ چون زمان زیادی از زمان بهره برداری نگذشته است.
جانشین ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی افزود: بی توجهی نیروی انسانی، عوامل خرابکارانه یا نقص دستگاهها و تجهیزات از جمله احتمالهایی است که برای علت حادثه در نظر گرفته شده است.
او گفت: پس از این حادثه، با سرمایه گذاران حوزه هیدروکربنها صحبتهایی انجام شده است و به دلیل وجود واحدهای مختلف در استان، نیازمند یک واحد تخصصی اطفای حریق میعانات گازی و مشتقات نفتی هستیم.
عباس زاده با اشاره به اشتغال ۱۸۰ نفر در مینی پالایشگاه آتش گرفته در بیرجند و سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی در این واحد تولیدی که ارزآوری برای کشور داشته است، افزود: در صورتی که احتمال خطای انسانی در اطفای زودهنگام حریق وجود داشته باشد، در بررسیهای کارشناسی مشخص خواهد شد.
جانشین ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی از همکاری همه دستگاههای متولی در حوزه اطفای حریق برای خاموش کردن این آتش یاد کرد و گفت: در وهله اول باید آتش نشانی منطقه ویژه اقتصادی برای اطفای اقدام میکرد و گویا کوتاهی در ابتدای امر اطفا از این طریق صورت گرفته است.
او ادامه داد: کمیته نظارتی از سوی وزارت صمت، شرکت نفت و منطقه ویژه اقتصادی تشکیل شده است تا علت حادثه مشخص شود و بررسیهای نهایی صورت گیرد تا بتوان از این حادثه درس گرفت و از حوادث مشابه جلوگیری کرد.
عباس زاده عنوان کرد: بخشی از واحد سانحه دیده بیمه بوده است و قرار بوده تا در آینده تمام قسمتها بیمه شود.
جانشین ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حادثه عمدی نبوده، اما احتمال خطای انسانی در آن وجود دارد، گفت: یکی از نقاط مورد توجه در این حادثه این است که خسارت جانی نداشته ایم و همچنین ۲ مخزن ظرفیت بالا نیز منفجر نشد و از خسارات بیشتر جلوگیری شد.
او گفت: چند وقت پیش بوی نامطبوع گاز در بیرجند حس شد و علت آن انتشار گاز در مینی پالایشگاه تشخیص داده شد که به دلیل شستشوی غیراصولی مخازن رخ داد و تذکر جدی به واحد داده شد و پس از آن آتش سوزی رخ داد.
عباس زاده افزود: این حادثه مربوط به بخش خصوصی بود، اما دولت به مدیریت آن ورود کرد که این موضوع پیامی روشن برای سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری در استان دارد و آن پیام این است که دولت از سرمایه گذاران در هر حالتی حمایت میکند.
جانشین ستاد مدیریت بحران استان، تقویت زیرساختها برای مقابله با بحرانها را با اهمیت دانست و گفت: طبق دستور وزیر کشور برای تقویت آتش نشانیهای سطح استان اقدام میشود؛ از جمله دلایل سفر وزیر کشور به استان نیز این بود که ظرفیتها در کنار هم قرار گیرند و برای اطفای حریق امور لازم صورت گیرد.