معاون تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور: استان یزد پیشرو در واگذاری قرقهای حیات وحش در کشور با هدف حفظ حیات وحش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دومین گردهمایی فعالین بخش خصوصی حفاظت از حیات وحش در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد برگزار شد.
معاون محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جمع اساتید دانشگاه، تعدادی از مدیران کل محیط زیست ومسئولین قرقها بابیان اینکه استان یزد پیشرو در واگذاری قرقهای حیات وحش است اظهار داشت: قرق کردن یک محدوده طبیعی است که در حقیقت یک فرد یا یک گروه در اختیار میگیرند.
اکبری ادامه داد: قرق کردن یک محدوده یعنی محیط زیست آن محدوده را شناسایی و بعد با منابع طبیعی هماهنگ میکند و در آخر اگر نظر مثبت آنها را دریافت کرد به شورا عالی محیط زیست رفته و تصویب شده و بعد از تصویب آن در شورا محدوده قرق شده را در قالب مجوزی در اختیار آن فرد یا گروه قرار میدهند.
اکبری در ادامه بیان کرد: یکی از دستاوردهای محیط زیست در حفظ حیات وحش ایجاد قرقهای اختصاصی بوده، زیرا موجب افزایش گونههای مختلف جانوری شده است.
وی گفت: البته این محیطهای قرق شده واگذار نمیشوند بلکه صرفا به مدت ۵ سال در اختیار طرف قرار مقابل میگیرد و باید کارهایی که مجاز است آن محدوده انجام دهد، به طور مثال مجاز است نیرو حفاظتی تحت عنوان قرق بان بکار بگیرد و امکاناتی مثل موتور سیکلت و خودرو تامین تا بتواند از آن منطقه حفاظت کند.
اکبری تصریح کرد:محدوده قرق شده نمیتوان دیوار کشی یا فنس کشی و محصور کند حق دخالت در عرصه پوشش جاده ندارد، زیرا اصلا مالک نیست وصرفا اختیار حفاظت از حیات وحش را بر عهده دارد. با نظارت محیط زیست فرد تا دوسال فقط در محیط قرق شده از حیات وحش محفاظت میکند.