همزمان با روز جهانی کوهستان از غرفه کوهنوردی تجهیزات اهدایی خانواده مرحوم داور زینی زاده در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی رونمایی شد.
جبرائیل رزمجو تقویت روحیه، شادابی و تندرستی را از فواید مهم کوهنوردی عنوان کرد و افزود: کوهنوردی در طبیعت همیشه پر از شگفتی و زیبایی است؛ چراکه یک کوهنورد همواره در نقاط بکر و دیده نشده قدم گذاشته و از زیباییها لذت میبرد.
وی افزود: خانواده زینی زاده جزو خانوادههای برجسته فرهنگی و دانشگاهی در استان اردبیل هستند، برادر این مرحوم نیز جزو همکاران ساعی ما در دانشگاه محقق اردبیلی و فرزند این مرحوم در پارک علم و فناوری اردبیل مشغول فعالیت است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی یکی از موزههای مهم استانی و دانشگاهی در سطح کشور میباشد، گفت: این موزه سالیان متوالی به عنوان برتر کشور انتخاب شده و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داده است.
محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه مرحوم داور زینی زاده قلههای بلند مهم ایران و کشورهای اطراف را صعود کرده بود، گفت: خانواده و همکاران وی بعد از فوتش ابراز تمایل داشتند که مجموعه لوازم، تجهیزات و اسناد و عکسهای وی را برای نگهداری به موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی اهدا کنند.
وی افزود: دانشگاه محقق اردبیلی و موزه تاریخ علوم نیز ضمن استقبال از این حرکت ارزشمند و فرهنگی طی هماهنگیهای انجام شده کلیه موارد اهدایی را تحویل و در یک چیدمان خاص آماده سازی نمود تا در مناسبت روز جهانی کوهستان از آنها رونمایی کرده و از خانواده آن مرحوم و همچنین همکارانشان در موسسه آموزشی خوارزمی اردبیل و افرادی که تسهیلگر این اقدام برجسته و فرهنگی شدند، قدردانی نماید.
رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ضمن دعوت از عموم هم استانیها در زمینه همکاری در تجهیز و غنای موارد اهدایی موزه تاریخ علوم، ادامه داد: خانواده مرحوم داور زینی زاده فرهنگی برجسته و کوهنورد پیشکوست اردبیلی اسناد، تجهیزات و لوازمی از قبیل گواهیهای بین المللی صعود به قله آراگاتس ارمنستان به ارتفاع بیش از ۴ هزار متر و قله آغری آرارات ترکیه به ارتفاع بیش از ۵ هزار متر، کوله پشتی، کیسه خواب، البسه و انواع کلاه، پوتین ها، زنجیر کفش کوهنوردی، چراغ بنزینی، چراغ نفتی کوهنوردی، چندین ست عینک مخصوص کوهنوردی، انواع عصای کوهنوردی، مجموعه عکس و لوازم شخصی و انواع ابزار آلات کوهنوردی این مرحوم را به موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی اهدا کرده اند.