با اجرای طرح غربالگری بیماریهای متابولیکی نوزادی از روز سوم تا هفتم تولد، از علامتدار شدن این گروه از بیماریها میتوان پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه بیماریهای متابولیکی به دلیل تنوع زیاد، بیشتر مواقع با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته میشوند گفت: تشخیص دیر هنگام این بیماریها در کودکان عوارضی از قبیل، عقب ماندگی ذهنی، مشکلات کبدی و قلبی و گاهی اوقات فوت بیماران را موجب میشود.
دکتر مرتضی علیجانپور انجام آزمایش ساده خونگیری از کف پای نوزادان را، از راهکار های مهم شناسایی به موقع بیماریهای متابولیکی دانست و افزود: این آزمایش، سه تا هفت روز پس از تولد همزمان با آزمایش غربالگری نوزادان، در مراکز بهداشت انجام میشود.
وی ادامه داد: با انجام این آزمایش ساده، حداقل بیست بیماری متابولیکی در نوزادی تشخیص داده می شود.
فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان با اشاره به اینکه طرح غربالگری بیماریهای متابولیکی نوزادان از سال ۹۶ در دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل آغاز شد هزینه انجام این آزامایش در مراکز بهداشت را حداکثر تا سیصد هزار تومان اعلام کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل نتایج حاصل از انجام طرح غربالگری بیماریهای متابولیکی نوزادان را در یک مورد، آمار بالای مبتلایان به بیماری شربت افرا در شهرستان بابل دانست و گفت: در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد نسبت مبتلایان به بیماری بیماری شربت افرا در این شهرستان یک به سه هزار و صد نفر است که این آمار شصت درصد بیشتر ازآمار جهانی است.
دیوارگر گزارش می دهد