آمادگی ایران برای توسعه هر چه بیشتر همکاری ها با عمان
دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان یکشنبه شب در مسقط به طور جداگانه با سلطان قابوس پادشاه عمان و یوسف بن علوی وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وزیر امور خارجه کشورمان در ملاقات با پادشاه عمان پیام گرم و سلامهای دکتر روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران را به سلطان قابوس ابلاغ کرد، وی با اشاره به سفر اخیر سلطان قابوس به تهران در جهت استمرار گسترش تقویت مناسبات فی مابین گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست اصولی خود مبتنی بر حسن همجواری و اهمیت به روابط با کشورهای منطقه ، برای عمان بعنوان یک همسایه خوب احترام خاصی قائل است.
دکتر ظریف با اشاره به همکاریهای گسترده جمهوری اسلامی ایران و عمان در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی ، همچنین همکاریهای چند جانبه و منطقه ای و رایزنی و هماهنگی در عرصه های بین المللی ، آمادگی کشورمان را برای توسعه هر چه بیشتر همکاری ها با عمان اعلام داشت.
سلطان قابوس نیز د ر این دیدار متقابلا خواستار ابلاغ سلامهای گرم وی به دکتر روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران شد.
وی با اشاره به روابط بسیار خوب تهران - مسقط ، تقویت و تحکیم بیش از پیش مناسبات را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد که به روابط میان دو کشور و پیوندهای مردم دو کشور افتخار می کنیم.
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عمان نیز در دیداری جداگانه ضمن مرور روند پیشرفت همکاریهای فی ما بین در کلیه زمینه های سیاسی اقتصادی و فرهنگی ، راههای تقویت این همکاریها و طراحی همکاری های جدید را بررسی و مورد تاکید قرار دادند.
دکتر محمد جواد ظریف و یوسف بن علوی ضمن رایزنی پیرامون تحولات مهم منطقه ای از جمله بحران سوریه ، بحرین ، خاورمیانه و فلسطین، بر ضرورت همکاری در جهت کمک به حل و فصل بحرانها و مقابله با افراط گرایی تاکید نمودند.
بررسی توافقات دو کشور در حوزه های انرژی و حمل و نقل به صورت دو جانبه و چند جانبه از جمله مسئله خط لوله و حمل و نقل و ترانزیت و راه آهن از جمله محورهای مذاکرات دو وزیر در این دیدار بود و طرفین ضمن ابراز رضایت از روند پیشرفت این طرحها در خصوص چگونگی تسریع در اجرای آنها تبادل نظر کردند.
دکتر ظریف و یوسف بن علوی با تاکید بر ضرورت استمرار رایزنی های فی ما بین، همکاری به صورت دو جانبه ، چند جانبه و منطقه ای را بنفع دو کشور و تثبیت ثبات ، امنیت ، توسعه و رفاه منطقه توصیف کردند. در این ملاقات همچنین توافق هسته ای ایران و 1+5 در ژنو بعنوان گامی بلند در راستای اعتماد سازی در منطقه مورد توجه قرار گرفت.