رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به تولید بذر رسمی و گواهی شده غلات اختصاص یافت.
بهگزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان شمالی؛ جلیل علوی گفت: پیش بینی میشود که بیش از ۱۱ هزار تن بذر گندم و جو زیر نظر کارشناسان واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از این سطح برداشت شود و سال زراعی آتی در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی افزود: کارشناسان و محققان این مرکز بر فرایند تولید بذر در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت آن نظارت خواهند داشت.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسانشمالی نیاز بذر غلات استان را سالانه بین ۲۳ تا ۲۵ هزار تُن عنوان کرد و افزود: کشاورزان در کشت غلات از بذور اصلاح شده استفاده کنند چرا که بذرهای بومی آغشته به انواع بیماریها و علفهای هرز است.
علوی با بیان اینکه استفاده از بذور اصلاح شده و گواهی شده به طور میانگین باعث افزایش ۳۵ درصدی تولید و عملکرد خواهد شد افزود: در حدود ۱۰ سال گذشته میزان مصرف بذر اصلاح شده از سوی بهره برداران استان هشت درصد بود که با برنامههای آموزشی و ترویجی به ۵۰ درصد رسیده است.
وی گفت: برای معرفی یک رقم جدید از گندم و یا جو حداقل ۱۵ سال زمان نیاز است و برای آن محققان وقت و هزینه زیادی صرف میکنند.
علوی گفت: محققان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع استان در چند سال گذشته با همکاری موسسه تحقیقات دیم کشور و با انجام کارهای اصلاحی بیش از ۱۸ رقم گندم و هشت رقم جو دیم متناسب با شرایط و اقیم استان معرفی کرده اند که استانهای هم اقلیم نیز میتوانند از این ارقام غلات استفاده کنند.
وی افزود: علاوه بر این ۱۱ رقم نخود دیم، پنج رقم عدس دیم و ۶ رقم ماشک علوفهای نیز از سوی کارشناسان استان معرفی شده است.