عضو کمیسون برنامه و بودجه گفت: منع رقابت دولت با بخش خصوصی در بسیاری موارد نیاز به قانونگذاری دارد و در جاهایی که رقابت نابرابر به نفع دولت است باید نهادهای تنظیم کننده ایجاد و از حقوق بخش خصوصی حمایت شود.
جعفر قادری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در رقابت با بخش دولتی افزود: بدیهی است اگر شرایط رقابتی باشد، رقابت معنی پیدا میکند، ولی اگر شرایط متعادلی نباشد و کفه ترازو دولت سنگینی کند، دیگه اصلا رقابت معنی ندارد.
وی ادامه داد: در قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴، قانون رفع موانع تولید و قوانین مختلفی که به بخش تولید ارتباط دارد تلاش کردیم بتوانیم فضا را به سمت فضای رقابتی پیش ببریم و کمک شود تا فعالان بخش خصوصی قادر به رقابت با دولت باشند و در جاهایی که دولت از فضاهای انحصاری و رانتی استفاده میکند و یا مجموعههایی که در اثر یک رانتی ایجاد شده، شورای رقابت باید ورود پیدا کند و فضا به سمت رقابتی پیش برود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: در قانون سیاستهای اصل ۴۴ پیش بینی شده که در بعضی حوزههای اقتصادی که حالت انحصاری وجود دارد مثل تولید برق یا ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک نهادهای تنظیم کننده ایجاد شود و در وزارت ارتباطات این کار انجام شد و سازمان تنظیم مقررات با حضور وزارت ارتباطات و بخشهای دیگر شکل گرفت و از بخشهای غیر دولتی دفاع میکند.
این نماینده مجلس افزود: سازمان تنظیم مقررات رادیویی که وزارت ارتباطات و اپراتورهای اول و ایرانسل و رایتل را تنظیم میکند. در بحث نرخ گذاریها سازمان تنظیم مقررات تنظیم میکند و تکالیف اپراتورها را مشخص میکند و از سوء استفاده آنها جلوگیری میشود.
قادری خاطرنشان کرد: در تولید برق هم تکلیف شد و دولت گذشته لایحه آورد و مصوب شد، ولی متاسفانه دولت جدید لایحه را پس گرفت. سپس در قالب طرح مطرح کردیم و انتظار داریم در مجلس به تصویب برسد. در واقع سازمان تنظیم کنندهای برای تولید کنندگان برق ایجاد شود که زمینه و شرایط را برای رقابتی شدن فضا فراهم کند و بخشهای مختلف خصوصی بتوانند از این فضای رقابتی استفاده کنند.
وی تاکید کرد منع رقابت دولت با بخش خصوصی در بسیاری موارد نیاز به قانونگذاری دارد و در جاهایی که رقابت نابرابر به نفع دولت است باید نهادهای تنظیم کننده ایجاد شود و از حقوق بخش خصوصی حمایت شود.
این نماینده مجلس افزود: البته در قوانینی مانند قانون سیاستهای اصل ۴۴ تاکید شده که در مواردی که انحصاری است دولت حتما باید لایحه تشکیل نهادهای تنظیم کننده و رگولاتور را به مجلس ارائه دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد:در برنامه هفتم نیز دولت را مکلف کردیم سه یا چهار نهاد رگولاتوری را تنظیم کند مثلا در بازار فولاد درست است که دولتی نیستند، ولی تولیدکنندگان به مصرف کنندگان اجحاف میکنند یا در بخش سیمان و بسیاری از بخشها نیاز است نهادهای تنظیم کننده ایجاد شود.
قادری خاطرنشان کرد: مجموع اینها نشان میدهد فضا، فضای رقابتی نیست و لازم است نهادهای تنظیم کننده شکل بگیرد.