نخستوزیر سوریه در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران بر علاقهمندی دولت سوریه به گسترش همکاریهای فناورانه مشترک با ایران و افتتاح خانه نوآوری در آن کشور تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین عرنوس، نخستوزیر سوریه و هیئت همراه امروز یکشنبه ۱۹ آذرماه به همراه روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری از خانه نوآوری و فناوری ایران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران بازدید کردند
نخستوزیر سوریه پس از بازدید از مهمترین دستاوردهای دانشبنیان کشورمان در خانه فناوری و نوآوری ایران، این مجموعه را بخش کوچکی از پیشرفت علم و فناوری ایران دانست و افزود: به این سطح از پیشرفت ایران افتخار میکنیم و امیدوار هستیم که شعبهای از این خانههای پیشرفت و دستاوردهای فناورانه در سوریه نیز افتتاح شود.
وی ادامه داد: در هیئت همراه، بازرگانان و رؤسای انجمنهای مختلف از جمله بازرگانی، کشاورزی و... حضور دارند و بهزودی این فناوریها را به سوریه منتقل میکنند.
نخستوزیر سوریه نسبت به توسعه همکاریهای فناورانه دو کشور ابراز امیدواری و از دهقانی برای حضور در کشور سوریه، بازدید از دستاوردهای فناورانه این کشور و ایجاد زمینههای انتقال، توسعه فناوریها و محصولات مشترک فناورانه دعوت کرد.
حسین عرنوس با بیان اینکه کشورهای جهان عرب از طریق کریدور ارتباطی سوریه میزبان محصولات و خدمات فناورانه ایران خواهند بود، عنوان کرد: اطمینان میدهم که سوریه میتواند محلی برای شکوفایی و عرضه محصولات و خدمات دانشبنیان در بازار جهان عرب باشد. در سوریه مراکز تحقیقاتی زیادی وجود دارد که میتوانیم با همافزایی تجربیات پژوهشی، انتقالیافتههای علمی و تحقیقاتی و تبادل فناوریها، سطح همکاریها را گسترش دهیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور نیز در این بازدید با اشاره به اینکه سوریه یک درگاه بزرگ برای ارتباط با بازار کشورهای عربی است گفت: بسیار خرسند میشویم از اینکه مقامات زبردست در حوزه فناوری در خانه نوآوری و فناوری حضور پیدا میکنند.
دهقانی، پیشینه غنی همکاریهای اقتصادی و تجاری میان ایران و سوریه از دیرباز را تکیهگاهی برای توسعه همکاریهای فناورانه میان دو کشور دانست و گفت: مردمان سوریه از قدیم بهعنوان اهالی صنعت شناخته شدهاند و از همین منظر است که اطمینان داریم برنامههای تولید مشترک ایران و سوریه میتواند بسیار موفق باشد.
وی ادامه داد: طی سالیان اخیر، جمهوری اسلامی با وجود تحریمهای ظالمانه، بسیار محکم و قوی در مسیر خودکفایی و استقلال که مهمترین شاخه مصداق و شاخصه آن، فناوری است حرکت میکند که نتیجه این پایداری و تمرکز، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان است که هزاران متخصص را مشغول به کار کرده و محصولات و خدمات جدیدی را در حوزههای کشاورزی، ساختمان، عمران، تجهیزات پزشکی، دارو و سایر محصولات فناورانه را تولید میکنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیسجمهور، خانه فناوری و نوآوری ایران در سوریه را یکی از بسترهای همکاریهای فناورانه دو کشور دانست و افزود: باتوجهبه سابقه تاریخی و نزدیکی دو کشور، به نظر میرسد حوزه علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در شرایط کنونی و اهمیت بالای آن همان حوزهای است که باید بر روی توسعه همکاریهای مشترک تمرکز کنیم.
وی با اشاره به توجه جدی سیاستهای کلان کشور، اسناد بالادستی و تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حوزه علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد: دستاوردهای فناورانه ایرانی ذیل یک مجموعه تحت عنوان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری مدیریت میشود که از ابتکارات و موارد مورد پشتیبانی مستقیم رهبر معظم انقلاب اسلامی است.