معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: حضور دو هزار متقاضی در صف انتظار دریافت زمین در طرح جوانی جمعیت قابل قبول نیست و دادگستری این مساله را پیگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی فولیان در این نشست گفت: متاسفانه قانونی که در سال ۱۴۰۰ تصویب شده است؛ پس از گذشت دو سال تاکنون هیچ مصوبهای در راه و شهرسازی برای این طرح وجود ندارد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هم گفت: لازم است در اجرای تفاهمنامه مشترک دادگستری با صداوسیما، جلساتی در زمینههای مختلف قضایی صورت گیرد تا افزایش رضایتمندی عمومی به دست آید.
فولیان افزود: هدف کمیتهها، شناسایی بسترهای حفظ حقوق عامه و مبادی جرم و راههای مقابله با آن است.
وی اضافه کرد: یکی از نگرانیهای سیاستگذاری در سطح کلان کشور مساله بحران جمعیتی است که در این زمینه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب شده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: در این راستا سال گذشته وظایف دستگاهها توسط دادگستری ابلاغ شده و وظیفه آن بر دوش وزارت راه و شهرسازی قرار داده شده است و سایر دستگاهها هم بر اساس تکالیف خود تکالیفی دارند.
فولیان افزود: از ظرفیت دهیاران و شوراهای روستاها هم برای اطلاع رسانی باید استفاده شود.
وی اضافه کرد: از دو هزار و ۱۷۳ متقاضی که مدارک خود را تکمیل کردند تعداد بسیار کمی زمین را دریافت کرده اند و از روند کند اجرای آن انتقاد داریم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: مسئول دستگاهها اجرای این قانون را باید اولویت خود قرار دهند و برای آن برنامه مدونی داشته باشند.
فولیان افزود: اینکه در شهر قزوین پس از گذشت دو سال از تصویب قانون حتی یک قطعه زمین اختصاص داده نشده است واقعا قابل قبول نیست.
وی اضافه کرد: برای چهار روستا هم عمدتا در راستای قانون جهش تولید مسکن زمین در نظر گرفته شده است و مصوبهای برای طرح جوانی جمعیت وجود ندارد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: برای روستاها باید برنامه ریزی شود چرا که همه روستاها برای اتصال به طرح هادی وجود ندارد.
فولیان افزود: در اراضی اوقافی هم امکان اعطای سند تکبرگ وجود ندارد و باید سازوکار قانونی آن در نظر گرفته شود. اگر مسئولان در اجرای قانون جوانی جمعیت قصور داشته باشند قطعا از طریق قضایی پیگیری خواهد شد.
سرپرست معاونت حقوقی املاک راه و شهرسازی استان قزوین، گفت: تاکنون دو هزار و ۲۰۵ متقاضی واجد شرایط دریافت زمین رایگان نهضت ملی مسکن در قالب طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در استان ثبت نام کرده اند.
طالبی افزود: تاکنون ۱۵۳ قطعه زمین در شهرهای استان به متقاضیان این طرح اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: در طرح جهش تولید و نهضت ملی بسیاری از زمینها استفاده شده است و هم اکنون در زمینه اختصاص زمین به طرح جوانی جمعیت چالش وجود دارد.
سرپرست معاونت حقوقی املاک راه و شهرسازی استان گفت: در بحث تامین زمین موضوع توافق با مالکان یکی دیگر از چالش هاست و الحاق به محدوده شهری هم در روند دست و پا گیری، قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: در عظیمیه ۷۳ قطعه امکان اختصاص وجود دارد که البته بیشتر متقاضیان تمایل دارند زمینها را بصورت فردی و غیراشتراکی دریافت کنند.
سرپرست معاونت حقوقی املاک راه و شهرسازی استان گفت: قیمت زمین در شهر قزوین بالاست و امکان اختصاص زمین را با مشکل مواجه کرده است.
طالبی افزود: برای شهر قزوین مجبوریم زمین را در شهرها و مناطق اطراف قزوین اختصاص دهیم.
وی اضافه کرد: نجم آباد هم یکی دیگر از مناطقی است که برای این طرح در نظر گرفته شده و رشتقون هم مضاف بر آن دیده شده است.
به گفته سرپرست معاونت حقوقی املاک راه و شهرسازی استان ، ۵۱۴ متقاضی تمایل خود را برای اسکان در این مناطق اعلام کرده اند.
وی اضافه کرد: در شهر قزوین امکان تامین زمین برای این طرح وجود ندارد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری هم گفت: روستایی نام میبرم که چهار خانواده دارای شرایط دریافت زمین در طرح جوانی جمعیت هستند، اما چون از آن اطلاعی ندارند تا کنون ثبت نام نکرده اند.
غریب افزود: تصور مردم این ست که اگر زمین در شهر اختصاص داده شود قیمت بالاتری خواهد داشت، اما در قانون دیده شده است که زمینهای اختصاصا داده شده به طرح جوانی جمعیت در محدوده قیمتی خاصی قرار دارند و البته عدالت در اختصاص این زمینها باید در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: سیاستگذاریها باید متناسب شوند بطوریکه شرایط مهاجرت معکوس فراهم شود.
غریب گفت: روستاهای اُرکن کُرد و اَردک برجستهترین روستاهای جوانی جمعیت در کشور هستند.