مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: تولید بیش از ۷ هزار تن ماهی سردابی و گرمابی، تا پایان سال، پیش بینی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ احمد بختیاری از پایان فصل برداشت ماهی در استخرهای دو منظوره استان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در بیشتر شهرستانها تولید ماهی قزلآلا در مجاورت منابع آبی از جمله چاهها انجام می گیرد پیشنهاد میشود تولیدکنندگان نسبت به برداشت ماهی و خاموشی چاهها اقدام کنند.
او با اشاره به اینکه این مهم صرفه جویی در آب و جلوگیری از هدررفت را به همراه دارد، تأکید کرد: کشاورزان همزمان با فصل زراعی و آغاز آبیاری نسبت به خرید و رهاسازی بچه ماهی و تا پایان فصل زراعی و اتمام آبیاری نسبت به برداشت و صید ماهی اقدام کنند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه رعایت زمان بندی در این حوزه از ضروریات است، تصریح کرد: عمده تولید در استان به جزء شهرستان نهاوند در استخرهای دو منظوره با تولید اکثرا ماهی سردابی انجام می شود.
بختیاری در ادامه به توصیههای پیش از صید اشاره کرد و گفت: به منظور بازار پسندی و عرضه بهداشتی ماهی، بهرهبرداران ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از صید قطع غذا کنند همچنین انتقال ماهی از استخر پرورش ماهی به استخر حوضچههای صید را مد نظر داشته باشند.
او افزود: در زمان حمل و نقل نیز آبزیان در قالب سبد مخصوص حمل و پودر یخ حمل شوند تا طراوت ظاهری حفظ و از فساد جلوگیری شود.
این مسئول با اظهار اینکه تا پایان سال تولید بیش از ۷ هزار تن ماهی سردابی و گرمابی پیش بینی شده است، تصریح کرد: تولید ماهیان زینتی و زالو طبی نیز ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه پیش بینی میشود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: تولید بچه ماهی در ۱۷ مرکز حد واسط تا پایان سال ۲۸ میلیون قطعه پیش بینی میشود.
این مسئول به پیش بینی افزایش سرانه مصرف ماهی در استان اشاره کرد و افزود: این میزان ۸.۶ کیلوگرم است که پیش بینی میشود با ترویج مصرف و برگزاری جشنوارههای طبخ آبزیان و سایر روشهای ترویجی همچون اجرای دورههای طبخ و برنامههای تلویزیونی به ۹ کیلوگرم افزایش یابد.