مراسم هفته بزرگداشت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در موزه ملی ایران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ذات الله نیکزاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی در این مراسم گفت: پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه وزارتخانه شامل مردم شناسی، باستان شناسی، ابنیه و بافتهای تاریخی، گردشگری و زبان شناسی است که در سال گذشته ۹۲ طرح پژوهشی، ۳۵ کاوش باستان شناسی، ۳ هزار پژوهش آزمایشگاهی و ۲۴ کتاب در بخشهای مختلف آن انجام شده است.
وی افزود: نمایشگاه نویافتههای کاوشهای باستان شناسی و نیز ۱۵ جلد از تازهترین کتابهای باستان شناسی هم برپا شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در مراسم بزرگداشت روز پژوهش با اشاره به اینکه پژوهش خط قرمز ندارد و پرتوافکن به امور است گفت: پژوهشگر روشنگری میکند و حقایق را میگوید و این شجاعت میطلبد.
ضرغامی افزود: نظام مسائل ما در میراث فرهنگی متنوع است و، اما در حوزههای مختلف به خصوص میراث ناملموس، صنایع دستی و گردشگری هم باید ورود کرد و پژوهشهای بنیادینی را بنانهاد.
رئیس پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی هم در این مراسم گفت: پژوهشهای میراث فرهنگی، توسعه پایدار، محیط زیست پایدار و انسجام و وحدت ملی را در پی دارد.
مصطفی ده پهلوان در مراسم گشایش هفته پژوهش و فناوری در وزارت میراث فرهنگی افزود: پژوهش در دنیای امروز نقش کنشگری دارد که با درک و شناخت مسائل انسان و کاربست آنها در امور، موجب تثبیت مسائل میشود.
آقای ده پهلوان در ادامه گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی در دنیای امروز به همه مسائل از استخراج DNA تا NFT و گردشگری بلاکچین و متاورس تا تحلیلهای اجتماعی ورود کند و فضای علم را شفاف نماید.
هفته پژوهش و فناوری در وزارت میراث فرهنگی تا ۲۵ آذر ادامه دارد و شامل بخشهای مختلف نمایشگاهی و سخنرانی است.