ایالت نیومکزیکو آمریکا از متا به دلیل حفاظتنکردن از کودکان شکایت کرد
دادستان ایالت نیومکزیکو آمریکا اعلام کرد که این ایالت از «متا» شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام و مدیرعامل آن یعنی «مارک زاکربرگ» به دلیل ضعف در محافظت از کودکان در برابر سوء استفاده جنسی و قاچاق انسان شکایت کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از
رویترز، «رائول تُورز» در بیانیهای اعلام کرد: تحقیقات ما درباره پلتفرمهای «متا» نشان میدهد که این پلتفرمها مکان امنی برای کودکان نیستند، بلکه مکانهای مناسبی برای مجرمان و تولیدکنندگان محتوای مستهجن درباره کودکان و سوءاستفاده از آنان هستند.
او در ادامه افزود: «متا» به دهها بزرگسال اجازه داده تا کودکان را بیابند، با آنها تماس بگیرند و آنها را تحت فشار قرار دهند تا تصاویر غیراخلاقی ارائه دهند یا در فیلمهای مستهجن شرکت کنند.
در واکنش به بیانیه دادستان ایالت نیومکزیکو، متا اعلام کرد که از فناوری پیشرفتهای استفاده و کارشناسان ایمنی کودکان را استخدام میکند، محتوا را به مرکز ملی کودکان گمشده و مورد سوءاستفاده قرارگرفته شده گزارش میدهد و اطلاعات و ابزارها را با دیگر شرکتها و مجریان قانون از جمله دادستانهای کل به اشتراک میگذارد تا به شناسایی و برخورد با مجرمان جنسی کمک کند.
متا مدعی شده که فقط در ماه آگوست (مرداد-شهریور) بیش از ۵۰۰ هزار حساب کاربری را به دلیل نقض قوانین سوءاستفاده جنسی از کودکان غیرفعال کرده است.
به گفته دادستان ایالت نیومکزیکو، مارک زاکربرگ و دیگر مدیران متا از آسیب جدی محصولاتشان به کاربران جوان آگاه هستند و با این حال نتوانستهاند تغییرات کافی در پلتفرمهایشان ایجاد و از بهرهکشی جنسی از کودکان جلوگیری کنند.
«آستین نادسن» دادستان کل ایالت مونتانا هم اعلام کرده که این ایالت از متا شکایت کرده چرا که اینستاگرام عمداً برای اعتیادآور بودن بهویژه برای افراد زیر سن قانونی طراحی شده است.
در ماه اکتبر (مهر-آبان) هم بیش از ۴۰ ایالت آمریکا از «متا» شکایت و این شرکت را متهم کردند که با اعتیادآور کردن پلتفرمهای رسانههای اجتماعی اش به بحران سلامت روان جوانان دامن میزند.
دادستانهای ۳۳ ایالت آمریکا از جمله کالیفرنیا و نیویورک هم اعلام کردند که «متا» همواره مردم را درباره خطرات پلتفرمهای خود گمراه کرده و به صورت آگاهانه، کودکان و نوجوانان را به استفاده اعتیادآور و اجباری از رسانههای اجتماعی واداشته است.
متا، بایت دنس و یوتیوب با صدها شکایت از سوی کودکان و مدارس درباره اعتیادآور بودن شبکههای اجتماعی مواجهاند.