رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به رغم تهدیدها و تحریمها در طول سالهای پس از انقلاب نشان داده پای حمایت از مقاومت اسلامی ایستاده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شیخ حسان عبدالله، رئیس هیأت مدیره و شیخ غازی حنینه، رئیس تجمع علمای مسلمانان لبنان به همراه جمعی از مسئولان این تجمع در جریان سفر خود به کشورمان، با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور، رئیس این سازمان دیدار کردند.
ایمانیپور در سخنانی، با اشاره به فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ارائه عملکرد کوتاهی از اقدامات فرهنگی صورت گرفته از سوی نمایندگیهای فرهنگی کشورمان گفت: امروز، وظیفه ما و رایزنان فرهنگی بیش از گذشته حساستر شده و تأکید داریم علاوه بر آشنایی با فراسوی مرزهای جغرافیایی، نسبت به ظرفیتهای داخل شناخت جامع داشته باشند تا معرفی شایستهای به دنیا انجام شود.
وی به نقش محوری رایزنی فرهنگی ایران در لبنان در وحدت طوایف لبنانی اشاره کرد و افزود: دایره فعالیتهای این نمایندگی فرهنگی بسیار گسترده است و به طرف یا قشر معینی محدود نمیشود به گونهای که وفاق و همدلی میان دو طرف شکل گرفته است. ما لبنانیها را برادر خود میدانیم و نسبت به آنان احساس صمیمی و دوستانه داریم و همواره در راستای تحکیم این روابط، تلاش میکنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به جریان مقاومت اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: اتفاقی که پس از انقلاب اسلامی افتاد و جریانی که در منطقه شکل گرفت، امروز از آن به عنوان "مقاومت اسلامی" یاد میشود و فرصت جدیدی برای تقریب مذاهب و همدلی مسلمین جهان است.
ایمانی پور با محکومیت جنایات اخیر رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم غزه افزود: این اقدامات نبرد بین حق و باطل است و رژیم صهیونیستی و حامیانش با توان و قدرت ادعایی خود در مقابل گروههای مقاومت نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
وی گفت: واقعیت آن است که امروز، جنگ روایتها را داریم و هر گروهی تلاش میکند تا با روایت دقیق از خود در حوزه اقناع و یا توجیه، اذهان خاکستری را به سمت خود سوق دهد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مسئله اسلام هراسی پرداخت و افزود: اسلام هراسی ناشی از توسعه اسلام است و به منظور مهار اسلام گرایی در جهان پدید آمده است که بالطبع، نشان از اهمیت اسلام دارد.
وی افزود: اسلام هراسی، مسئله «روایت» را یادآور میشود؛ یک روایت این است که اسلام در معرض خطر قرار گرفته و روایت مقابل آن این است که اسلام جهانی میشود و دشمنان برای مهار توسعه آن از عنوان «اسلام هراسی» استفاده میکنند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به رغم تهدیدها و تحریمها در طول سالهای پس از انقلاب توانسته به موفقیتهای بزرگ و خیره کنندهای در عرصههای بینالمللی به خصوص تقریب مذاهب و وحدت اسلامی دست یابد و نشان داده پای حمایت از مقاومت اسلامی ایستاده است. تعبیر شهید سلیمانی که میگوید: فرصتهای ما از دل تهدیدات بیرون میآید»، برگرفته از همین موضوع است.
ایمانی پور افزود: امروز در دل یک پیچ تاریخی مهم حرکت میکنیم و آینده جهان معطوف به مقاومت است. امام خامنهای نسبت به ادبیات سازی اشراف بسیاری دارند و لازم است نسبت به ادبیات ایشان شناخت خوبی داشته باشیم.
وی گفت: جریان مقاومت با ادبیات پیوند خورده و باید به ادبیات سازی و تولید مفاهیم مقاومت بپردازیم، زیرا آثار ادبی ارزشمند و قوی، جنبههای مختلف مقاومت را تقویت میکند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه لبنانیها به امام خامنهای علاقه عاطفی دارند، افزود: باید این علاقه عاطفی به علاقه معرفتی تبدیل شود و منظومهی فکری حضرت آقا در لبنان تقویت شود.
ایمانیپور، ابراز امیدواری کرد که همکاریهای فرهنگی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تجمع علمای مسلمین لبنان گسترش یابد.
شیخ حسان عبدالله، رئیس هیأت مدیره تجمع علمای مسلمین لبنان نیز با ابراز خرسندی از سفر به ایران، به بیان اهداف و فعالیتهای این مرکز طی سالهای متمادی گذشته در لبنان و منطقه پرداخت و نکاتی را پیرامون وحدت اسلامی و حمایت از مقاومت و مسئله فلسطین یادآور شد.
حسان عبدالله با اشاره به نقش ویژه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مسئله مهم جهان اسلام «فلسطین» گفت: ما هم معتقدیم که این جنگ و درگیری میان رزمندگان فلسطینی و ارتش اسرائیل در غزه، نبرد بین حق و باطل دشمن «صهیونیسم» است.
وی به رخداد هفتم اکتبر اشاره کرد و گفت: دستاورد بزرگی که در عملیات طوفان الاقصی انجام شد، تمام منطقه را دگرگون کرد. مسائلی که بعد از هفتم اکتبر بدان پرداخته شد، بسیار مهم است و انشالله پیروزی کامل توسط جبههی مقاومت به دست خواهد آمد.
رئیس هیأت مدیره تجمع علمای مسلمین لبنان با تأسی از فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله خامنهای گفت: فلسطین مسئله همه مسلمانان جهان است. دشمنان اسلام درصدد نشر انحراف و تحریفات در رابطه با دین مبین اسلام هستند و نبرد آینده نیازمند تلاش بیشتری از سوی علمای دین اسلام است.
حسان عبدالله گفت: ما هم با شما موافقیم که باید تصویر درستی از دین اسلام در جهان ارائه دهیم. باید آمادگی خود را جهت رویارویی با فتنه دشمنان اسلام که تلاش دارند مسائل دین مبین اسلام را تحریف کنند و بین شیعه و سنی تفرقه ایجاد کنند، حفظ کنیم.
وی پیشنهاد داد که همکاریهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تجمع علمای مسلمین لبنان در زمینههای اعزام علما و اندیشمندان مسلمان برای ترویج و معرفی اسلام حقیقی توسعه یابد.
شیخ غازی حینیه، رئیس تجمع علمای مسلمین لبنان افزود: ما به عنوان امت پیامبر اکرم (ص) تلاش میکنیم که بین شیعه و سنی، برادری و اخوت ایجاد کنیم. ما تلاش داریم فرهنگ قرآنی پیامبر (ص) را اجرا کنیم و دعوت خود را با حکمت و راهنمایی دیگران باشد.
غازی حینیه گفت: علاقهمندیم سطح روابط بین دو کشور و تعاملات فرهنگی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان افزایش یابد و در قالب تفاهمنامه و چارچوبی نظاممند زمینههای همکاری مورد توافق طرفین، اجرایی شود.
رئیس تجمع علمای مسلمین لبنان سخنان خود را با تأکید بر پیروزی مقاومت در منطقه، جلوگیری از بدعتها و فتنههای دشمنان اسلام به پایان رساند.
برخی مسئولان تجمع علمای مسلمین لبنان نقطه نظرات خود را پیرامون برگزاری نشستهای علمی بین اندیشمندان دو کشور و نمایشگاه مشترک قرآن کریم بیان کردند.