مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس، با اشاره به شناسایی ۹۶ نقطه حادثه خیز جدید استان گفت: تاکنون ۵۶ نقطه اصلاح شده و پیش بینی میشود که با تکمیل نقاط حادثه خیز باقیمانده، پرونده این نقاط تا شهریورماه ۱۴۰۳ بسته شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،علیرضا راستیار در نشست خبری مدیران پاسخگو گفت: سال ۹۴ حدود ۱۲۱ نقطه حادثه خیز در فارس شناسایی شد که تاکنون ۱۱۹ نقطه رفع نقص شده است.
وی ادامه داد: میزان اعتبارات مورد نیاز برای رفع نقاط حادثه خیز استان سه هزار میلیارد ریال است که در مصوبات سفر دوم نیز تخصیص این اعتبار پیش بینی شده است.
وی، با اشاره به تخصیص اعتبار به این اداره کل در سفر دوم رییس جمهور در سه فصل گفت: بر این اساس، سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بابت احداث و تکمیل راههای روستایی، سه هزار میلیارد ریال بابت نقاط حادثه خیز و چهار هزار میلیارد ریال هم برای روکش آسفالت راههای اصلی و فرعی استان در پیش نویس مصوبات سفر آمده است که امیدواریم با تصویب و ابلاغ آنها بتوانیم برنامه ریزی اجرایی داشته باشیم.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: از ابتدای شروع فعالیت دولت مردمی سیزدهم تاکنون سه هزار ۱۰۰ کیلومتر از محورهای استان بهسازی و روکش آسفالت شده است.
راستیار افزود: طی سال گذشته و امسال افزون بر ۲۰ هزار میلیارد ریال قرارداد نگهداری راههای استان منعقد کرده ایم و ۱۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نیز خط کشی راههای استان انجام شده است.
وی ادامه داد: به منظور مدیریت منابع، تجهیزات خط کشی توسط اداره کل راهداری استان خریدار شد و هم اینک ۹۰ درصد محورهای استان با همین دستگاه متعلق به این اداره کل خط کشی میشود.
راستیار، در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل بار و مسافر استان هم گفت: نوسازی ناوگان در حوزه بار بر مبنای مصوبه قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ انجام شد، البته از نمایندگان استان تقاضا داریم که کمک کنند که این مصوبه در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ که الان به مجلس آمده و ۲ بند آن شامل نوسازی ناوگان باری و مسافری از طریق واردات، حذف شده در لایجه بودجه ۱۴۰۳ گنجانده شود.
وی اظهار کرد: مجموعه اقدامات انجام شده در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل بار استان سبب شده که سن این ناوگان بسیار کاهش یابد، اما در حوزه مسافری در استان فقط یک شرکت توانسته ثبت سفارش واردات اتوبوس انجام دهد و اگر این اصلاحیه در لایحه بودجه انجام نشود این شرکت هم موفق نخواهد شد که ۲۷ دستگاه اتوبوس خود را وارد کند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس، کمبود منابع و نیروی انسانی، عدم امکان راه اندازی اداره راهداری در ۶ شهرستان تازه تاسیس فارس و مشکلاتی که در زمینه خدمات رسانی به مردم ایجاد شده است و عدم نوبت کاری نیروهای راهداری با وجود کار در شرایط سخت و در سه شیفت را از جمله چالشهای موجود در این مجموعه برشمرد.
راستیار با اشاره به اینکه فارس با داشتن ۲۱ هزار کیلومتر راه رتبه یک کشوری را از این حیث دارد، بیان کرد: به مجموع راههای استان مسیر آزاد راهی نیز به طول ۲۱۲ کیلومتر نیز اضافه شده است و تنها رینگی که باقیمانده است آزاد راه شیراز به بوشهر است.
وی عنوان کرد: بین ۲ تا ۶ درصد هزینه احداث یک راه برای نگه داری آن در نظر گرفته میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس با اشاره به اینکه سامانههای هوشمند pms در محورهای سطح استان اسکن میکند و خروجی این سامانه تشخیص سطح خرابی رویه و... است، عنوان کرد: با آنالیز میدانی این محلها احصا و برای رفع نواقص مناقصه برگزار و پیمانکار انتخاب میشود.
راستیار ادامه داد: از طریق این سامانه در سال ۱۴۰۱ نیز ۲.۵ درصد کیلومتر راه اصلی و فرعی نیز در وضعیت بحرانی قرار گرفت و جز اولویتهای اصلاح است.
وی در خصوص روکش جاده شیراز -سروستان گفت: اصلاح روکش این جاده جز مصوبات سفر ریاست جمهوری است و درحالی مصوبه تخصیص قیر به دستگاههای اجرایی مشکل داشت که از هفته اینده تخصیص قیر صورت گرفت و این محدوده تا قبل از نوروز توسط پیمانکار انجام میشود.
راستیار با اشاره به اینکه بیش از ۲ هزار میلیارد قرارداد در احداث و نگهداری راه بسته شده است، یادآور شد: از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز ۳هزار و ۱۰۰ کیلومتر از محورهای استان لکه گیری و روکش انجام شده است که در حوزه راههای شریانی اصلی و فرعی بوده است.
وی افزود: همچنین خط کشی محورها به طول ۱۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر انجام شده است.
وی با بیان اینکه سهم مصوبات سفر در حوزه اداره کل راهداری در سه فصل اعتبارات پیشنویس شده است، یادآور شد: رقم مصوبات ۳۲۰ میلیارد تومان بابت احداث و تکمیل راههای روستایی، ۳۰۰ میلیارد تومان بابت نقاط حادثه خیز و۴۰۰ میلیارد تومان بابت روکش آسفالت راههای فرعی و اصلی است.
به گفته راستیار در حوزه راههای روستایی ۱۵۹ روستا به طول ۷۰۰ کیلومتر بالای ۲۰ خانوار فاقد راه شناسایی شد که ۱۲۷ کیلومتر از این تعداد در ۶ماه گذشته انجام شده است و طی سه سال آتی این ۷۰۰ کیلومتر انجام میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس در بخش دیگری با اشاره به اینکه فارس رتبه یک کشوری در حوزه ناوگان با ۴هزارو۲۰۰ ناوگان دارد، ابراز کرد: در حال حاضر در حوزه حمل ونقل عمومی ۶ هزار راننده مشغول به فعالیت و خدمات رسانی هستند ضمن اینکه طی ۸ ماه گذشته ۱۸میلیون نفر از طریق ناوگان عمومی برون شهری جا بهجا شده اند.
راستیار درباره وضعیت آزادراه شیراز اصفهان توضیح داد و گفت: براساس آخرین اطلاعات برای دوربین ثبت تخلف آزادراه ۲۴ نقطه جانمایی شده مقرر شده طی ۸ ماه دوربینهای مذکور به بهره برداری برسند.