فرصت طلایی شناسایی کم شنوایی تا پیش از ۶ ماهگی
سالانه ۴ هزار، نوزاد کم شنوا، در کشور متولد میشود. رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: در صورت تشخیص کم شنوایی زیر ۶ ماهگی، این بیماری درمان و از بروز ناشنوایی در بزرگسالی جلوگیری میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما متخصصان حوزه شنوایی شناسی کشور در همایشی گرد هم آمدند تا بروز و شیوع بیماریهای مرتبط با سلامت گوش را مورد بررسی قرار دهند.
در این همایش رئیس گروه سلامت گوش و شوایی وزارت بهداشت اعلام کرد تا کنون بیش از ۲۰ هزار عمل کاشت حلزون در کشور انجام شده است دکتر سعید محمودیان در این باره گفت: در سالهای اخیر درمان کم شنوایی با پیشرفتهای خوبی همراه بوده است. غربالگریهای کودکان زیر دو سال از بدو تولد شکل میگیرد و غربالگریهای پیش از مدارس هم برای کودکان ۴ تا ۶ سال مورد هدف است.
وی افزود: با توجه به تولد سالانه کودکان کم شنوا به ازای هر هزار تولد سه تا چهار نفر، میتوان با آگاهی والدین در خصوص شناسایی علایم اولیه کودکان کم شنوا، پیشگیری کرد.
علایمی، چون بی توجهی به صداها و سرگیجه در کودکان نمونهای از نشانههای بروز کم شنوایی است
دکتر نسرین گوهری رییس همایش کم شنوایی ایران در این باره گفت: عفونتهای مادران در دوران بارداری و صدمات به سر و گوش در بورز کم شنوایی بدو تولد نقش دارند.
این در حالی است که بروز کم شنوایی در سالمندان از دغدغههایی بود که در این همایش مورد توجه قرار گرفت.
کتر ناظری شنوایی شناس در این باره توضیح دااد: کشور ما به سوی سالمندی پیش میرود و بروز کم شنوایی در سالمندان بالاست اگر کم شنوایی در سنین ۶۰ تا ۶۵ ستال جدی گرفته نشود در ۷۰ تا ۸۰ سالگی میتواند ۹۰ درصد شنوایی سالمند را مختل کند در این زمینه طب سالمندی در کنار شنوایی شناسی میتواند نیاز سالمندان به درمان را مرتفع سازد.
با توجه به اینکه استفاده ۲ درصد دانش آموزان در کشور کم شنوا هستند باید هر نوع علای کم شنوایی در کودکان جدی گرفته شود تا روند تحصیل فرد دچار مشکل نشود.