چای ترش محصولی با خواص غذایی و دارویی فراوان که در پی غفلت مسئولان سیستان و بلوچستان بی نام و نشان راهی کشورهای همسایه می شود و ارزش افزوده آن نصیب کشاورزان این منطقه نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی دلگان گفت: سیستان و بلوچستان با سطح زیر کشت ۶۳۰ هکتار چای ترش قطب تولید این محصول در کشور است که شهرستان دلگان با ۵۲۰ هکتار سطح زیر کشت رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
حسن شهلی بر، افزود: میانگین برداشت محصول چای در دلگان به طور متوسط در هر هکتار ۸۰۰ کیلو گرم است که پیش بینی میشود در پایان فصل برداشت حدود ۴۱۶ تن محصول چای ترش برداشت و روانه بازار مصرف شود.
شهلی بر افزود: کار کاشت چای ترش در شهرستان دلگان در اواخر زمستان و اوایل بهار انجام و برداشت آن از اواخر آبان ماه آغاز و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.
وی گفت:: سازمان جهاد کشاورزی جهت تسهیل برداشت چای ترش دستگاهی را با کمک مکانیزاسیون در سطح کشور طراحی و در حال انجام مراحل تست است تامشکل سختی برداشت چای ترش را برای کشاورزان کاهش دهد.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان افزود: کاشت، داشت و برداشت چای ترش در دلگان زمینه اشتغال بیش از هزار نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم کرده است.
کارشناس تولیدات گیاهی گفت: چای ترش دارای ارزش غذایی و دارویی فراوانیست و به دشمن فشار خون نیز مشهور است.
اسلام بامری افزود: این محصول با ارزش دارای خاصیت کاهش دهندگی چربی و فشار خون، دفع کننده اختلالات کبدی و صفرایی، ضد سرطان، کاهش دهنده استرس و دیابت و منبع غنی از آهن نیز است.
در حال حاضر کارگاه بسته بندی چای ترش به همت بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در حال احداث است.
وجود صنایع تبدیلی و بسته بندی با حمایت دولت و دیگر نهادهای مربوطه میتواند اقتصاد چای ترش را در قطب چای ترش کشور هدفمند کند و علاوه بر ارز آوری ارزش افزوده آن را نیز نصیب مردم منطقه گرداند و اشتغال را برای مردم منطقه به ارمغان آورد.