مدیر حفظ تباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان،با اشاره به گسترش آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما در نخلستانهای استان گفت: این آفت یکی از افتهای خطرناک نخلستانهاست و در حال حاضر ۱۴ شهرستان استان الوده به این آفت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر حفظ تباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: از سال ۶۹ این افت وارد استان شد و ابتدا از سراوان و بخشهای تابعه آن وارد شد و سپس درطول سالیان متمادی به نخلستانهای دیگر شهرستانها گسترش یافت.
تیموری افزود: این آفت دوران رشد خود را در درون نخل سپری میکند و تنه خرما خوراک این آفت است و تا کنون ببشترین خسارت رابه نخل مضافتی وارد کرده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۴۵ هزار هکتار از نخلستانهای استان آلوده به آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستند.
تیموری افزود: بهترین روش کنترل این آفت پیشگیری است و هرس درختان در فصل سرد سال بخصوص در اذر و دیماه مناسبترین زمان است.
وی ضمن تاکید بر امادگی کامل نیروهای جهاد کشاورزی برای اموزش کشاورزان در راستای مبارزه با این آفت گفت: در حال حاضر ۱۴ شهرستان استان آلوده به ابن آفت است و توصیه ما به کشاورزان این است که از این ۱۴ شهرستان هیچ نخل و پاجوشی به سایر نقاط استان منتقل نشود.
مدیر جهاد کشاورزی زاهدان هم با اشاره این افت قرنطینهای گفت: با شناسایی این آفت در نصرت اباد جهاد کشاورزی اقدامات مبارزهای با آفت را شروع کرده اند
شهرکی گفت: درحوزه نصرت آباد ۷۰۰ هکتار نخلستان داریم که با ارائه اموزشهای لازم به کشاورزان روشهای مبارزه با آفت را اموزش میدهیم.
وی افزود: تلاش میکنیم این آفت را در همین منطقه قرنطینه و نابود کنیم و از بهره برداران انتظار داریم پاجوشی را از این منطقه به منطقه دیگر منتقل نکنند .