تجهیز بیمارستان امام رضا (ع) مشهد به دستگاههای شبیه ساز درمان سرطان
بیمارستان امام رضا (ع) مشهد به زودی به پیشرفتهترین دستگاههای شبیه ساز درمان سرطان و رادیوتراپی داخلی مجهز میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس بخش رادیوتراپی و آنکولوژی بیمارستان امام رضا (ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: دو دستگاه جدید با نام سی تی اسکن سیمولاسیون و نخستین دستگاه Brachytherapy (رادیوتراپی داخلی) به عنوان پیشرفتهترین دستگاههای شبیه ساز درمان سرطان و رادیوتراپی داخلی در این بیمارستان نصب و راه اندازی میشود.
دکتر کاظم انوری افزود: دستگاه سی تی اسکن سیمولاسیون یا شبیه ساز درمان، دستگاه ویژه طراحی درمان است که هم به لحاظ آموزشی برای دستیاران و هم راحتی بیماران بسیار کمککننده است.
وی ادامه داد: همه بیماران باید قبل از شروع فرایند رادیوتراپی، یک سی تی اسکن مخصوص انجام دهند تا پزشک بتواند آن را در سیستمهای طراحی درمان، تحلیل و طراحی و مناطق مختلف تومورها و نقاطی که باید اشعه کمتری بگیرند را مشخص کند و پس از آن، طراحی درمان انجام و سپس بیمار آماده رادیوتراپی میشود که بخشی از این فرایند با دستگاه سی تی سیمولاسیون قابل انجام است.
دکتر انوری درباره عملکرد دستگاه Brachytherapy یا رادیوتراپی داخلی نیز گفت: این دستگاه که در روزهای آینده و پس از اخذ مجوزهای لازم در بخش رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) راهاندازی میشود، عمدتاً در درمان سرطانهای دهانه رحم و بیماریهای انتهای روده بزرگ و در سایر بیماریها مثل سرطان پروستات و در مواردی ضایعات پوستی نیز کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه امکانات و ظرفیتهای جدیدی به بخش رادیو آنکولوژی بیمارستان امام رضا (ع) افزوده میشود، افزود: از جمله این امکانات، اضافه کردن بخشهای فیزیکی به بخش رادیو آنکولوژی و ساخت بونکر یا سازه بتنی است که برای حفاظت از اشعه ساخته میشود و اکنون بونکر ۳ ساخته شده و دکوراسیون داخلی آن نیز در حال تکمیل است.
این مسئول ادامه داد: در چند ماه آینده دستگاه سوم رادیوتراپی در این بخش نصب خواهد شد که با این ظرفیت جدید، کار بیمارانی که عموماً ناگزیرند سه تا چهار ماه در لیست انتظار بمانند، زودتر انجام میشود.
دکتر انوری با تاکید بر اینکه برای پاسخگویی بهتر به نیاز مراجعان بومی و غیربومی، باید سرمایهگذاریهای بیشتری در بخش رادیو آنکولوژی بیمارستان امام رضا (ع) انجام شود، افزود: تعداد دستگاههای رادیوتراپی موجود به نسبت تقاضای بیماران بسیار کم است و اکنون به جز مشهد، فقط در شهرهای بیرجند، بجنورد و سبزوار، یک دستگاه رادیوتراپی وجود دارد که البته این دستگاهها هم کفاف درمان همه بیماران را ندارد.
وی ادامه داد: امروزه دستگاههای رادیوتراپی قابلیتهای مختلفی دارند و برای ارائه هرچه بهتر خدمات درمانی، انواع مختلفی از این دستگاهها نیاز است، ضمن اینکه برای به صفر رساندن صف طولانی انتظار بیماران، باید حداقل پنج یا شش دستگاه رادیوتراپی دیگر در مشهد وجود داشته باشد.
بخش رادیوآنکولوژی بیمارستان امام رضا (ع) در سال ۱۳۸۰ با نصب و راهاندازی یک دستگاه رادیوتراپی شروع به کار کرد و پس از آن در سال ۸۸ دستگاه دوم در این بخش نصب و راهاندازی شد.
در سال ۱۳۹۰ با به روز رسانی دستگاهها، کار این بخش رسماً با دو دستگاه که در زمان خود جزو بهترین دستگاهها در کشور بودند، ادامه یافت و اکنون علاوه بر خدمات رادیوتراپی، خدمات شیمی درمانی هم برای بیماران سرپایی در این بخش انجام میشود.