۷۸ میلیارد ریال درآمد حاصل از جرائم سبز به عمران خواف اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس اداره حفاظت محیط زیست خواف گفت: ۷۸ میلیارد ریال درآمد حاصل از جرائم سبز (جرائم واحدهای آلاینده زیست محیطی) طی ۲ سال گذشته برای اجرای فعالیتهای عمرانی به شهرداریها و دهیاریهای این شهرستان اختصاص یافت.
سعید شفیعیان در نشست تخصصی و چهره به چهره با موضوع حفاظت خاک و کنترل گرد و غبار در شرکتهای معدنی سنگان خواف افزود: بیشترین میزان درآمد جرائم سبز به شهرداریهای خواف و بخش سنگان از توابع این شهرستان تخصیص یافت.
وی گفت: بر اساس ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده کلیه واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص ادارات حفاظت محیط زیست، حدود مجاز و استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمیکنند، در صورتی که در مهلت زمانی تعیین شده نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام نکنند، براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی مشمول عوارض و جرائم سبز میشوند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست خواف گفت: ۲۵ معدن از از بالغ بر ۵۰ معدن مختلف در این شهرستان را معادن پلاسری آهن تشکیل میدهد که هر سه ماه از نظر ایجاد گرد و غبار بررسی و پیشرفت و فعالیت آنها در خصوص کنترل آلودگی هوا رصد میشوند.
شفیعیان افزود:در پایشهای معادن با رویکردی جدید استفاده از مالچهای زیستی در مسیرهای پرتردد معدنی، روشهای کنترل گرد و غبار در فرآیند سنگشکن و دانهبندی، تسطیح و مدیریت باطلهها که در شیوه نامه جدید بر آن تاکید شده، مورد رصد قرار میگیرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست خواف گفت: با دعوت از مدیران و مسوولین معادن خواف در آستانه روز جهانی خاک نشستهای تخصصی و آموزشی چهره به چهره با موضوع فرسایش خاک و کنترل گرد و غبار در معادن پلاسری برگزار شد.
بر اساس ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده کلیه واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست، حدود مجاز و استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمیکنند، در صورتی که در مهلت زمانی که توسط سازمان مزبور برای آنها تعیین میشود، نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام نکنند، براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی با نرخهای نیم درصد (۰/۵%)، یک درصد (۱%) و یک و نیم درصد (۱/۵%)، به ماخذ فروش کالا یا خدمات، مشمول "عوارض و جرائم سبز" میشوند.