به مناسبت روز جهانی معلولان، از ۱۸۵ دانش آموز توان یاب برترِ خراسان رضوی در حوزه های ورزشی، علمی، قرآنی و فرهنگی در مشهد تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی در این مراسم گفت: در خراسان رضوی ۹ هزار دانش آموز استثنایی در مدارس ویژه و حدود ۱۱ هزار دانش آموز در مدارس پذیرا و عادی از خدمات آموزش و پرورش استثنایی استان بهره مند می شوند.
جواد روحانی افزود: ۴۴ مرکز آموزشی در هفت گروه دانش آموزان با نیازهای ویژه آسیب دیده شنوایی، بینایی، چند معلولیتی، جسمی حرکتی، اوتیسم و دارای مشکلات ویژه یادگیری، از این خدمات استفاده می کنند.
روحانی با بیان اینکه این دانش آموزان نیاز به امکانات و تجهیزات خاص در حوزه های آموزشی و توانبخشی دارند، ادامه داد: توجه به این حوزه نیازمند نگاه خیران و مسئولان برای استانداردسازی و مناسب سازی این مدارس و تسهیل در تعلیم و تربیت دانش آموزان توان یاب است.
او با بیان اینکه تامین هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان از مشکلات این اداره است، افزود: سعی کردیم در خراسان رضوی این مشکل را با شهرداری حل کنیم.
مدیر آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی گفت: مهارت آموزی که به اشتغال این دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی کمک میکند نیاز به حمایت دارد، ما باید در زمینه کارگاه های خود اشتغالی دانش آموزان و مهارت آموزی و توسعه رشتههای مهارتی در مدارس کار و دانش بیشتر تلاش کنیم.
طرح دسترس پذیری برای معلولان در هفت شهرستان خراسان رضوی اجرا می شود
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی نیز گفت: ۱۴۵ هزار فرد دارای معلولیت در بهزیستی خراسان رضوی تشکیل پرونده داده اند که بیشترین تعداد آنها مربوط به معلولان جسمی حرکتی است و بعد از آن به ترتیب معلولان ذهنی، ناشنوا و نابینایان و بعد هم سایر گروه های دارای معلولیت مثل اوتیسم، بیماری های متابولیک و بیماری های مزمن روان و سایر موارد نادرتر تشکیل می دهند.
مسعود فیروزی با بیان اینکه به زودی فرمان اجرای دسترس پذیری برای توان یابان در هفت شهرستان اعلام می شود، افزود: قرار است ۳ هزار و ۲۲ مکان مشخص در حوزه های بهداشتی درمانی، اماکن عمومی، دفترهای ارائه خدمت همگانی، اماکن مذهبی، تفریحی و ورزشی در ۷ شهرستان پرجمعیت مشهد، نیشابور، سبزوار، تربت جام، تربت حیدریه، قوچان و کاشمر تا پایان سال برای معلولان دسترس پذیر شود.
فیروزی بیان کرد: هیچ فرد واجد شرایط مستمری پشت نوبت در بهزیستی خراسان رضوی نیست، در طول دو سال اخیر مستمری بگیران از ۵۳ هزار نفر به ۹۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده اند، تعداد مستمری بگیران ۳ برابر و مبلغ پرداختی دو برابر شده است.
او با بیان اینکه طبق قانون ۳ درصد استخدام های دولت باید از افراد دارای معلولیت انجام شود، گفت: امسال آزمون استخدامی مشترک یازدهم در یکی دو ماه آینده توسط سازمان امور استخدامی کشور اعلام خواهد شد که ۳ درصد از این ها باید خاص افراد دارای معلولیت باشد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: در ۱۰ آزمون استخدامی برگزار شده قبلی، دستگاه هایی که ۳ درصد استخدام را انجام نداند، با آزمون ویژه ای که امسال برگزار خواهد شد باید ۴۳۰۰ نفر افراد دارای معلولیت را استخدام کنند.