مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تیرماه سال گذشته همه حسابهای دانشگاه را به حساب واحد خزانه به عاملیت بانک ملی منتقل کردیم و هم اکنون هیچ حسابی خارج از حسابهای افتتاح شده خزانه نداریم.
سید عباس حسنی طباطبایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در زمینه انتقال حسابها به بانک مرکزی، دانشگاه علوم پزشکی همدان دانشگاه پیشرو بود و جزء اولین دانشگاهی بود که اقدام به انتقال حسابها به حساب واحد خزانه کرد و از تیرماه سال گذشته همه حسابهای دانشگاه اعم از درآمدی و اعتباری بسته شد و حسابهای جدید توسط خزانه به عاملیت بانک ملی افتتاح شد.
وی در توضیح جزییات حسابهای دانشگاه گفت: حدود ۴۸۰ حساب دانشگاه علوم پزشکی همدان به صورت کامل بسته شد و ۵۲ حساب واحد اعتباری و فرعی توسط خزانه در بانک ملی باز شد. علاوه بر آن دو حساب درآمدی دانشگاه نیز نزد بانک مرکزی افتتاح شد.
مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: یک سری حسابهای راکد هم داشتیم که برخی بانکها همکاری خوبی نداشتند و آنها را نبسته بودند و در سال جاری با پیگیری مجدد تمام حسابها بسته شد.
برخی بانکها از بستن حسابها دستگاهها خودداری میکردند
وی تاکید کرد: برخی بانکها همکاری نمیکردند، چون سپرده خوبی برایشان بود و انتقال حسابها یک پروژه طولانی و زمانبر بود.
حسنی طباطبایی افزود: برخی بانکها هم تسهیلات بانکی داده بودند و به همین دلیل از بستن حسابها خودداری میکردند که در نهایت با گذاشتن وثیقه ملکی در بانک، حسابها بسته شد.
مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: البته امکانات و خدماتی که بانک های خصوصی داشتند واقعا بانکهای دولتی ندارند و پیشرو در این زمینه نیستند.
وی افزود: در زمینه حساب ارزی دانشجویان خارجی هم مشکل داشتیم که بعد از مدتی حساب ارزی افتتاح شد، ولی الان مشکلی که هست اینکه بانک مرکزی بابت حساب ارزی صورت حساب واریزی وجوه ارزی را نمیدهد و فقط میگویند، چون خزانه کل کشور صورت حساب را افتتاح کردند به آنها صورت حساب میدهد.
حسنی طباطبایی در بیان مشکلات فعلی دانشگاه گفت: اولا بانک ملی، چون حسابهای دولتی است و هیچ مزیتی برایشان ندارد همکاری خوبی ندارند و دوم اینکه ما در بانکهای دیگر میتوانستیم از چرخش حسابها برای خرید تجهیزات پزشکی تسهیلات بگیریم، همچنین برای پرسنل وامهایی گرفته میشد که اینها همه جمع شدند.
وی ادامه داد: از طرف وزارت بهداشت و برخی سازمانها مکاتبات مختلفی با وزارت اقتصاد شده، چراکه برای بخش درمان و بهداشت و آنچه با سلامت افراد جامعه مرتبط است باید تفاوت قائل شد.
مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: مساله مهم دیگر اینکه الان بابت هر تراکنشی که انجام میشود از بودجه سلامت کارمزد به بانک داده میشود، در حالیکه قبلا بانکهای خصوصی چنین کارمزدی نمیگرفتند و این خود هزینه زیادی تحمیل میکند.
حسنی طباطبایی در پایان یادآور شد: از بعد نظارتی البته جمع شدن همه حسابها در یک جا مفید است و نظارت و شفافیت حسابها هم بیشتر شده است و دولت راحتتر برحسابها نظارت دارد، ولی از دولت میخواهیم برای مشکلات پیش آمده هم فکر و برنامهای دیده شود.