با وجود تلاش نظامیان صهیونیست برای فشار میدانی و آغاز عملیات زمینی، مقاومت فلسطین با استفاده از جنگ پارتیزانی خسارتهای گستردهای به ارتش اشغالگر وارد کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی الغد، رمز موفقیت مقاومت فلسطین در مقابله با ارتش رژیم صهیونیستی را، تکیه بر عملیات پارتیزانی و تبدیل شدن نبردها، به جنگ شهری دانست که از تخصص مقاومت است.
جنگ پارتیزانی (عملیات غافلگیر کننده، اما کوتاه) به عنوان یک نظریه جنگی، از شیوههای مقبول حماس است و چه بسا بتوان گفت این روش برای این جنبش روشی نجات بخش و برنامهای برای به شکست کشاندن هرگونه تلاش اسرائیل جهت عملی کردن عملیات زمینی فراگیر در نوار غزه است. نظریهای که هدفش فرسایشی کردن شرایط برای نظامیان اشغالگر و وارد آوردن ضربات کاری به نیروی انسانی دشمن تلقی میشود.
با وجود تلاش ارتش اشغالگر برای فشار میدانی و آغاز عملیات زمینی با هدف اثبات توانمندی خود در مسیر اقدامات بازدارنده، شاهدیم که خسارتهای گستردهای را متحمل شده اند. به ویژه اینکه درگیریها در مناطق مسکونی و ورودی روستاهاست، که مقاومت فلسطین به خوبی چنین نبردی را از حفظ است.
هم زمان منبع اصلی قدرت اشغالگران حملات هوایی و گلوله باران توپخانهای و موشکی به اهداف خاص است.
یکی از دلایل شکست عملیات زمینی، ماهیت جمعیتی و سازمانی ساختمانها در نوار غزه است، این ساختمان ها، انبوه و به هم چسبیده اند که این امر هدف قراردادن عناصر مقاومت را برای دشمن دشوار میسازد. همچنین عملیات غافلگیر کننده مقاومت از داخل خانه ها، ساختمانها و تونل ها، به روند به دام افکندن نظامیان اشغالگر کمک میکند، هم زمان شلیک موشک و گلولههای خمپاره به عمق اسرائیل که از هفتم اکتبر آغاز شد، نوعی ترس و نگرانیها را در میان اشغالگران ایجاد کرده است.
در کنار این ویژگی ها، ویژگی دیگر این است که عناصر مقاومت در داخل تونلهای مستحکم زیر زمینی پناه گرفته اند و تردد خودروهای زرهی در کوچه و خیابانهای باریک نوار غزه نیز به شدت دشوار است و صید این تجهیزات را برای تسلیحات ضد زره و تسلیحات مناسب دیگری که مقاومت به صورت گسترده در اختیار دارد، آسان میکند.
جنبش حماس هم زمان در پی توسعه و تنوع بخشی به مناطق آغاز عملیات علیه ارتش اشغالگر، سازماندهی کمینهای متعدد و قرار دادن دامهای انفجاری در مسیر تانکها و تجهیزات دشمن است، این سیاست موجب شد تا در طرف مقابل عقائد تصمیم گیرندگان میدانی ونظامی، برای چگونگی پاسخ به مقاومت، متفاوت و متعدد باشد.