اتصال صنایع به شرکتهای دانشبنیان و تقویت همافزایی آنها در نشست سراسری فنبازارهای کشور، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، هدف از برگزاری بیست و یکمین نشست که با هدف تبادل تجربیات کارگزاریها و شناسایی نیازهای فناورانه شرکتها در تبریز برگزار شد، ارائه تجربیات موفق و انتقال تجربه، شبکه سازی اعضای زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و بررسی آخرین برنامههای شبکه فن بازار ملی ایران است.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس دراین نشست، با بیان اینکه تمرکز سیاستی کشور عرضه فناوری است، گفت: در حوزههای فناوری، کشور ما توسعهیافته است، ولی این توسعه در اقتصاد و زندگی عادی مردم دیده نمیشود که دلیل آن نبود ارتباط علم و فناوری با صنعت، بازار و اقتصاد است.
مجتبی جباری پور با بیان اینکه ادبیات بخش صنعت مانند ادبیات فضای علم و فناوری نیست، اظهار کرد: فضای حاکم بر اقتصاد بر پایه پول، گردش مالی و ترازنامه و جریان وجوه نقد است و این موضوع موجب بروز شکاف بین توسعه فناوری با صنعت شده است.
معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس افزود: فنبازار با کارکرد توسعه تقاضای فناوری ایجاد شده است تا بهعنوان حلقه واسط بین صنعت و بازیگران فناوری نقش ایفا کند.
جباری پور با تأکید بر حمایت نهادهای استانی از شبکه فنبازارها ادامه داد: برگزاری منظم شوراهای فنبازار میتواند نقش بسزایی در آگاهسازی عملکرد فنبازارها و شناسایی نیازهای فناورانه صنایع ایفا کند.
محمدصالح خالقی دبیر شورای شبکه فنبازار ملی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه قدمت شبکه فنبازار به دهه ۸۰ میرسد، گفت: در آن زمان باتوجهبه اینکه سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی در این نشست با بیان اینکه اولین قرارداد همکاری فنبازار منطقهای کشور با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در سال ۹۲ امضا شد، گفت: این استان از استانهای پیشرو در همکاری با حوزه فنبازارهاست.
در حوزه تبادل فناوری خلاء در کشور وجود داشت، فنبازار بهعنوان نهادی برای بههمرسانی عرضه و تقاضا حول محور فناوری ایجاد شد.
سجاد مطلبی با اشاره به اینکه کلمه «تولید» جزو جداییناپذیر شعارهای مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سالهای اخیر است، افزود: تولید شاخصهایی دارد که یکی از آنها فنبازار است و کارگزاریهای فنبازار در تحقق شعار سال نقش ویژهای میتوانند ایفا کنند.
وی اضافه کرد: باتوجهبه اعمال تحریمها و رشد روزافزون فناوری در دنیا، باید نیازهای فناورانه از طریق کارگزاریهای فنبازار تأمین شود.
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به راهاندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها در کشور گفت: با راهاندازی این سامانه تاکنون ۲ هزار و ۱۸۸ نیاز فناورانه صنایع و واحدهای تولیدی شناسایی و ثبت شده است.
محمد گلستانی با بیان اینکه زیستبوم این فعالیتها را این سازمان پایهگذاری کرده است، ادامه داد: بالاترین سطح فعالیت یک شرکت دانشبنیان رسیدن به مرحله تولید انبوه و ارائه خدمات به صنایع دیگر و مسئولیت فنبازارها در این زیست بوم، اتصال صنایع به شرکتهای صنعتی دانشبنیان و تقویت همافزایی آنها است.