مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه بزرگمهر قاینات: ۱۱ طرح پژوهشی و فناورانه از مرکز کارآفرینی دانشگاه قاین با ویژگیهای تجاری سازی و دانش بنیان در نمایشگاه پژوهش وفناوری استان ارائه و معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه بزرگمهر قاینات در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی در مورد ارائه طرحهای این مرکز در نمایشگاه گفت: ۱۱ طرح فناورانه در این نمایشگاه ارائه شده که پنج طرح به مرحله درآمدزایی رسیده و تجاری سازی شده است و در بازار عرضه میشوند.
فرهاد فخیم زاده با بیان اینکه از ۱۱ طرح پژوهشی ما یک طرح دانش بنیان محسوب میشود، گفت: طرح تولید آتش افزوهای زیستی مانند ژل، زغال و مایع آتش سوز دانش بنیان شده است و برای محیط هیچ ضرری ندارد.
وی که به واسطه این طرح فناور ، جوان برتر خراسان جنوبی در سال گذشته معرفی شده است، افزود: در این مرکز طرحهای دیگری در حوزه انرژی و هوش مصنوعی و همچنین خشک کنهای خورشیدی نیز تهیه شده است که نمونه آن در قشم با ظرفیت ۵ تن در روز نصب شده و میتواند ۵ تن ماهی را در روز تنها با استفاده از انرژی خورشید خشک کند.
وی گفت: نمونه پایلوت دیگر این طرح در دانشگاه قاین برای خشک کردن زرشک استفاده شده است و تا چند روز دیگر قراردادهایی در این زمینه امضا میشود.
وی به طراحی سامانه پلاک خوان نیز اشاره کرد که بخش اعظمی از دوربینهای کنترل هوشمند کشور در شرکت بومی پردازان قاین طراح آن است.
فخیم زاده با بیان اینکه خراسان جنوبی استانی مستعد در حوزه انرژیهای خورشیدی است ادامه داد: طرح خشک کن خورشیدی این مرکز، منطبق بر نیاز استان طراحی شده است؛ این طرح ظرفیت خشک کردن بالایی دارد و امید است این تکنولوژی فراگیر و کمکی برای کشاورزان شود.
وی درباره اعتبارات پژوهشی مرکز کارآفرینی دانشگاه بزرگمهر قاینات گفت: اعتبارات به صورت مستقیم از وزارت علوم دریافت میشود و بیشتر آن، برای ترویج فرهنگ کارآفرینی و کار و تلاش هزینه میشود، اما اعتبارات پژوهشی بیشتر از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه و همکاری بسیج سازندگی، پارک علم و فناوری و بنیاد برکت تامین میشود.
فخیم زاده افزود: تلاش میشود تا صندوق نوآوری با بیش از دو میلیارد تومان و با کمک خیران در دانشگاه بزرگمهر قاینات راه اندازی شود تاطرحهای پژوهشی به راحتی اجرا و وارد بازار شود.