معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان زنجان گفت: سالانه هفت هزار تن و روزانه ۲۰ تن انواع ظروف مسی توسط هنرمندان استان تولید میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ موسوی با اشاره به رونق مسگری در استان، افزود: هم اکنون ۷۰۰ کارگاه مسگری در استان فعال است و سه هزار هنرمند در این حوزه به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه با حمایتها و اقدامات انجام گرفته، رونق این رشته تاریخی در استان بیش از گذشته نمود یافته است، اضافه کرد: هم اکنون هنرمندان مسگری در حوزه قلم زنی، حکاکی روی مس و نقره کوبی طرحهای متفاوتی را ارائه میکنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان افزود: امروزه با اقدامات انجام شده، مس زنجان به یک هنر تزئینی - کاردبردی تبدیل و با اقبال مخاطبان مواجه شده است.
وی به وضعیت صادرات این هنر دستی نیز اشاره کرد و گفت: مشکل کنونی در صادرات مس به ظروف آن بر میگردد که باید قلع ریزی و "سفید کاری" شود که چنین چیزی اصولا در کشورهای خارجی وجود دارد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان زنجان ادامه داد: هم اکنون صادرات دیگر اقلام مس نظیر گلدان و قندان انجام میشود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
گفتنی است به منظور ترویج هنرهای سنتی و با هدف رونق اقتصادی، کارگاه صنایع دستی مس در شهر زنجان با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
این کارگاه صنایع دستی در زمینی به مساحت ۲۰۰ متر مربع ساخته شده که به صورت مستقیم برای ۱۲ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.