طبق آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از سال ۱۴۰۰ تاکنون، مرگ و میرهای منتسب به آلودگی هوا،۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه طبق تحقیقات جهانی رابطه مستقیم و غیر مستقیم آلودگی هوا بر آسیب رساندن به اندامهای مختلف بدن از جمله سیستمهای تنفسی، عصبی و گوارشی اثبات شده است، گفت: آلودگی هوا ابتدا سیستم تنفسی فرد را درگیر میکند و بستگی به قطر ذرات، حتی میتواند در جریان خون فرد قرار بگیرد و در اندام مختلف جایگزین شود.
مهدی میرجهانیان، سردرد، سوزش گلو، ناراحتیهای تنفسی، بی حالی، خستگی و حتی اضطراب را از آثار کوتاه مدت آلودگی هوا بر بدن اعلام کرد.
وی افزود: وقتی ذرات آلاینده هوا وارد بدن و سیستم گردش خون شوند و در ته سلولهای ریه جایگزین شود میتواند بر سلامت همه اندامهای بدن از جمله چشم، پوست، سیستم قلبی، عروقی، گردش خون تأثیر بگذارد.
مدیر گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:طبق تحقیقات جهانی ابتلا به دیابت از طریق ذرات کوچکتر از دو ونیم میکرون آلایندههای هوا به اثبات رسیده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم با بیان اینکه در چند روز اخیر که آلودگی هوا تشدیدشده است تعداد موارد امداد خواهی شده از تشدید شده است افزود: افرادی که با شکایتهای قلبی مراجعه کردند حدود ۱۵ درصد و امداد خواهی تنفسی حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.
دکتر فرهاد حیدری از مردم به ویژه سالمندان، خانمهای باردار، افراد دارای بیماری زمینهای و کودکان خواست، هنگام آلودگی هوا تا حد امکان از تردد غیر ضروری در فضای باز خودداری کنند.
وی افزود: هنگام آلودگی هوا، اگر به اجبار مجبور به تردد در فضای باز شدید حتما از ماسکهای جراحی استفاده شود.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت استان اصفهان هم با بیان اینکه در شرایط آلودگی هوا توصیه به مصرف منابع غذایی آنتی اکسیدانها، ویتامین c و E و امگا ۳ میشود گفت: مصرف میوه و سبزی با رنگدانههای قرمز، سبز، زرد و نارنجی مثل سیب قرمز، گوجه فرنگی، هویج، کدو حلوایی، خانواده کلم، سبزیهای برگ سبز، انواع فلفل توصیه میشود.
الهام عشوریون افزود: توصیه میشود از گروه شیر و لبنیات از جمله شیر و ماست استفاده شود دست کم روزانه دو لیوان شیر مصرف شود.
وی گفت: در هنگام آلودگی هوا مصرف مایعات و ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف شود.
کارشناس ارشد تغذیه ورژیم درمانی مرکز بهداشت استان اصفهان افزود: در هنگام آلودگی هوا از مصرف غذاهای آماده، چرب و سرخ شده اجتناب و غذاهای بخار پز و آبپز مصرف شود.