نتایج اثر بخشی برج دو میلیون دلاری تصفیه کننده هوا در دهلی نشان میدهد این برج فقط آلودگی هوای بیست متر اطراف آن را کمتر میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، امروز در حال گذر از کنار برج ۲۴متری تصفیه کننده هوا در دهلی نو بودیم، برجی که با هزینه دو میلیون دلاری ساخته شد، اما باری از روی دوش سنگین هوای آلوده شهر برنداشته است.
هر چه از مسئولان برج خواستم تا در این زمینه با ما مصاحبه کنند راضی نشدند.
پس از کمی جستجو، به نتایج تحقیق موسسه معتبر فناوری هند در بمبئی دست یافتم که به چاپ هم رسیده بود. یافتههای تحقیق جالب بود، هزینه گران تقریبا برای هیچ.
دیوان عالی هند در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی به دولت مرکزی این کشور و دولت ایالتی دهلی دستور داده بود هر کدام یک برج تصفیه کننده برای کاهش آلودگی هوا در پایتخت نصب کنند.
دهلی سالهاست آلودهترین هوای جهان را دارد.
برج دولت مرکزی در منطقه «آناند ویهار» دهلی نصب شد. با هزینه کم. برجی کوتاه با تعداد کمی فن و فیلتر.
اما برجی که دولت ایالتی دهلی در منطقه «کانات پلیس» پایتخت هند نصب کرد ۲۴ متر طول دارد و مجهز به ۴۰ فن و فیلتر هواست.
کارشناسان موسسه فناوری هند به بررسی اثرات این برج پرداخته بودند.
گزارش اثربخشی این برج نشان میدهد فقط یک منطقه اطراف برج آنهم در فاصله ۲۰ متری بیشترین بهبود کیفیت هوا را دارد؛ و هر چه بیشتر از از این برج دورتر شوی، هوا آلودهتر میشود.
در بهترین حالت تقریباً در پانصد متری و در جهت رو به باد، ۱۸ درصد میانگین گرد و غبار و ذرات بسیار ریز کاهش مییابد.
برای حس کردن فواید این برج ۲ میلیون دلاری باید در فاصله ۵۰۰ متری اش باشی و در جهت موافق باد قرار بگیرید.
این برجها یک عیب دیگر هم دارند فیلترها با سرعت بالای فنها از جای خود کنده میشوند و از طرف دیگر رطوبت بالا، آنها را نیز خراب میکند.
به گفته «گوپال رای» وزیر محیط زیست دهلی این برج میتواند آلودگی هوا را در شعاع ۵۰متری تا ۷۰درصد و بیشتر از ۳۰۰متر را تا ۲۰درصد کاهش دهد.
این نتایج در حالی عیان شد که مقامات دولت ایالتی پیشتر گفته بودند این برج میتواند هوای تاشعاع یک کیلومتری را خوب تصفیه کند.
قرار بود در صورت موفقیت طرح، هر چند ماه، یک برج نصب شود، اما در دو سال اخیر دولت ایالتی دهلی فقط به همین یک برج اکتفا کرد.