از ۲۶ محقق، پژوهشگر، مدرس و حامی پژوهش برتر مرکز تحقیقات، آموزش، کشاورزی و منابع طبیعی استان تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم تحقیقات و پژوهش را بخش مهم و سرنوشت ساز؛ و جدی در حوزه کشاورزی دانست که باید از آن حمایت شود.
آیت الله دری با توجه به ظرفیتهای بخش کشاورزی و اینکه تامین امنیت غذایی کشور به این بخش وابسته است، افزود: تحقیق، آموزش، ترویج و فرهنگسازی نیاز بخش کشاورزی است تا بتوانیم گامهای بلند تری در این زمینه برداریم.
وی بهره وری به ویژه بهره وری از اب، خاک و ادوات کشاورزی موضوعی است که باید مورد توجه جدی قرارگیرد و میتواند در رشد ملی موثر باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی هم با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارهای خوبی در بخش کشاورزی انجام شده گفت: بهره وری از جمله مشکلات این بخش است و باید ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی افزایش یابد.
صفری به اولویتهای جهادکشاورزی اشاره کرد و افزود: توسعه کشت گلخانه ای، صدور اسنادکشاورزی و رفع تداخلات و افزایش ضریب مکانیزاسیون از اولویتهای این سازمان است.
او با اشاره به اینکه سالانه بیش از سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید میشود، گفت: استان مرکزی در تولید برخی محصولات دامی از جمله شیر، گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم مرغ خودکفا است علاوه بر تامین نیاز استان به سایر استانها نیز ارسال میشود.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش، کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی هم دانش بنیان کردن بخش کشاورزی را یکی از ضروریات دانست و گفت: علاوه بر تولید نیاز است دانش کشاورزی توسعه یابد.
گودرزی مهمترین رسالت مرکز تحقیقات و جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی عنوان کرد و
افزود: افزایش بهره وری مصرف نهاده ها، افزایش تولیدات، حفظ ذخایر ژنتیکی و انتقال دانش فنی و مهارت آموزی به بهره برداران چهار مولفه امنیت غذایی است.
او گفت:در حال حاضر ۸۵ طرح تحقیقاتی در زمینههای مختلف کشاورزی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان در دست اجرا است و در مرکز رشد آن اکنون ۲۲ شرکت دانش بنیان مسقر هستند.
نوزدهم تا ۲۵ آذر بعنوان هفته پژوهش و فناوری نامگذاری شده است.