وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با رونمایی از سامانه اطلس جامع موسسات قرآنی کشور گفت: امروز، جمهوری اسلامی ایران پرچمدار فعالیتهای قرآنی در جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز دوشنبه ۱۳ آذر در نشست کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی با رونمایی از سامانه اطلس جامع موسسات قرآنی کشور گفت: امیدوارم این سامانه منشأ گسترش قرآن و مفاهیم انسان ساز قرآنی باشد.
اسماعیلی در این مراسم پس از شنیدن نظر اعضای کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی و دست اندرکاران برنامه محفل ۲ گفت: ما دولت را دولت قرآنی میدانیم. تحولات بسیار خوبی در حال انجام است و من هفته گذشته گزارشی از فعالیتهای قرآنی به رئیس جمهور ارائه کردم. همه فعالیتهای ما باید رنگ و بوی قرآنی بگیرد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: قرآن کریم و عترت، دو یادگار پیامبر اکرم (ص) است که برای نجات در دنیا و آخرت باید به آنها متوسل شد. دوستان ما در کمیسیون تبلیغ و ترویج برای تکریم و تجلیل از دست اندرکاران محفل این مجلس را ترتیب داده اند و باید توجه کنیم که حوزه قرآن و معارف اسلامی به عنوان حوزه ثقل جهان اسلام است. این دو حوزه، مشترک و عمومی میان همه مسلمانان است و امروز، جمهوری اسلامی ایران پرچمدار فعالیتهای قرآنی در جهان اسلام است و برنامه محفل، تصویرگر اوج برنامههای ماست.
وی با اشاره به برنامههای قرآنی اثرگذار در دهههای گذشته افزود: باید آن نقاط طلایی دورههای ۶۰ و ۷۰ را احیا کنیم و برنامه محفل در این زمینه موفق بوده است.
اسماعیلی با تاکید بر این که همه معاونتها و مراکز وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای برنامههای قرآنی اهمیت قائل شوند، افزود: به همه ابلاغ کردیم که موضوع فعالیتهای قرآنی را در صدر برنامههای خود قرار دهند. اگر فعالیتهای قرآنی رونق بگیرد از بسیاری آسیبها دور خواهیم شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از همکاری نهادها و سازمانهایی همچون سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی که برای شکوه بیشتر برنامه محفل همکاری میکنند، تشکر کرد و گفت: امسال تعطیلات نوروز با ماه مبارک رمضان مصادف شده است که با توجه به برگزاری نمایشگاه قرآن امیدواریم بتوان مفاهیم قرآنی را به بهترین شکل میان مردم ترویج دهیم و از برنامه محفل نیز در این راستا بیشترین بهره برداری صورت گیرد.
علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با بیان ویژگیهای سامانه اطلس جامع موسسات قرآنی گفت: علاقهمندان میتوانند نزدیکترین موسسات قرآنی محل زندگی خود را با گوشی همراه پیدا کنند و با انواع خدمات این موسسات آشنا شوند.
حسین سلیمانی مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، پیشتر خبر از رونمایی این سامانه را داد و اعلام کرد که جانمایی همه موسسات حاضر در «سامانه حمد» در این اطلس مشخص شده است و موسسات موجود در این سامانه نیز خدمات مختلف اعم از دورههای آموزشی حفظ، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را ارائه میدهند.
وی گفته بود اطلاعات سه هزار و ۴۰۰ موسسه در سامانه حمد بارگذاری شده است که حدود دو هزار موسسه آن در سامانه اطلس جامع موسسات قرآنی کشور به مخاطبان قرآنی خدمات میدهند و بر اساس فراخوانی که ارائه شده، موسسات وظیفه دارند، اطلاعات خود را از طریق مراجعه به سامانه تکمیل کنند.