فرمانده کل ارتش گفت: باید به دنبال راههای گسترش و تعمیق فرهنگ قرآنی در ارتش در تراز ملت ایران و نظام اسلامی باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیرسرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش امروز ۱۳ آذر در آیین تجلیل از قریب ۲۰۰ نفر از منتخبان و تیم قرآنی اعزامی آجا به مسابقات قرآن کریم نیروهای مسلح در مقطع خانوادهها و بانوان شاغل که در محل سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش برگزار شد، با تسلیت ایام فاطمیه گفت: شما طلایهداران مسیر قرآن و عترت هستید. حضور در میان شما بسیار روحیهبخش و نجاتآفرین و امیدوارکننده است. مایه شکر است به واسطه توفیقات قرآنی و تعالیم الهی، ارتش پس از پیروزی در مسیر رزمی علمی و قرآنی خوش درخشید و امیدوارکننده آیندهای روشن است برای رسیدن به سایر قلههای سربلندی و عزت در سایهسار تمسک به قرآن کریم، این کتاب انسانساز و معجزه حضرت ختمیمرتبت.
موسوی افزود: به یاری خداوند ارتش با تمسک به قرآن و با نگاه امامین انقلاب به این رکن اقتدارآفرین انقلاب و با اقتدار به سیره اهل بیت (ع) ارتش، احیا و زنده شد. ارتش پیروزیها و دستاوردهایی را در عرصههای رزمی، اطلاعات امنیتی، خودکفایی، آموزشی و مردم یاری به دست آورده است که یکی از این دستاوردهای ارزشمند، گسترش و تعمیق معارف قرآنی بوده است. همان اوایل انقلاب ارتش با حضور تعیینکننده در جای جای مختلف برای مبارزه با دشمنان و منافقان و ...، اولین سازمان فعال در حوزه قرآنی در نیروهای مسلح ازجمله مسابقات قرآن بود. در این مسیر به لطف خداوند و با رهبری امامین انقلاب ارتش موفقیتهایی را کسب کرد و در بسیاری از صحنهها پیشگام شد و امروز نیز با اراده بیشتر در پرتوی قرآن و اهلبیت (ع) حرکت خواهیم کرد.
وی گفت: ترویج فرهنگ انس با قرآن وظیفه اسلامی، انقلابی و سازمانی برای ماست که در بخشهای مختلف ارتش فعالیت داریم و تعمیق این فرامین محکمترین پشتوانه برای پیشرفت تقویت بنیه روحی و ارتقای اقتدار و توان ارتش و ایران است. قرآن، یاریبخش انسان در هنگام سختیها است. قرآن ورودی و دروازه علمآموزی و رساترین موعظه برای رسیدن به سعادت بشر است که هم باید در زندگی شخصی و هم در زندگی اجتماعی جایگاه خاص خود را بیشازپیش داشته باشد تا مطابق معیارهای قرآنی، تربیت شویم.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: همه میدانیم قرآن و عترت یک حقیقت هستند، هرجا سخن از فهم قرآن و تامل در این کتاب آسمانی است، باید به سیره نبوی و اهل بیت (ع) توجه شود و این موضوع مورد برنامهریزی قرار گیرد که این موضوع همواره مورد توجه سازمان عقیدتی سیاسی ارتش بوده است. توجه به دو ثقل اکبر و اصغر در ترسیم تربیت نیروی انسانی مهم بوده و در راس تفکر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش قرار گرفته است.
موسوی افزود: در سالهای اخیر با حمایت فرماندهان از سطح ستاد تا یگانها و تیپها و ... توجه و اهتمام کامل به برنامههای قرآنی دیده میشود چنانکه با اجرای طرح جامع مصباح، اقدامی دوسویه در توجه به قرآن و نهجالبلاغه، انجام شده است که جای قدردانی از تمام عزیزان دارد. مثل تمام مسائل به این نقطه بسنده نمیکنیم و هنوز قلههای بالایی در عرصه قرآنی وجود دارد که باید به آن قلل صعود کنیم و به دنبال راههای گسترش و تعمیق فرهنگ قرآنی در ارتش در تراز ملت ایران و نظام اسلامی باشیم.
وی با تاکید بر اینکه جلسه امروز برای قدردانی از فعالان و قهرمانان قرآنی در بخش خانوادهها و بانوان شاغل در نیروهای مسلح و یادآوری ارج نهادن به موفقیتهای پیدرپی مروجان قرآنی ارتش است، گفت: این جلسه گرامیداشت جهش قرآنی ارتش در سالهای اخیر است. کسب رتبه اول خانوادههای ارتش در مسابقات قرآن نیروهای مسلح در چهارسال پیاپی و رشد خانوادهها در سال جاری با فاصله چشمگیر از سایر نیروها و همچنین کسب موفقیتهای سایر مقامات، کارکنان پایور و وظیفه در مسابقات بینالمللی و کشوری و ارتشهای اسلامی، وجود بیش از ۳۷ هزار فعال قرآنی در عرصه حفظ قرآن شامل نوحافظان تا حفظ کل، وجود دهها هزار فعال قرآنی تربیت شده و... تمام اینها جای شکر و تحسین دارد.
وی افزود: ما به عنوان سرباز وظیفه داریم تدابیر فرمانده کل قوا را مدنظر قرار دهیم ازجمله در حوزه فراگیری و عمل به قرآن، رهبری رهنمودهای متعدد و راهگشایی را ارائه کردهاند؛ تعمق و اندیشه در قرآن، تلاش در انتقال بهتر مفاهیم قرآنی، الگو بودن برای فرزندان در توجه به قرآن و قرآنی شدن، قدردانستن محفوظات قرآنی برای فعالان و حافظان قرآن، استفاده از ابزار خوب، چون صدا و تلاوت برای انتقال آموزههای قرآنی، تلاوت مستمر قرآن زمینه رحمت الهی است، تلاوت همراه با ترجمه و تدبر، ضرورت یافتن نکات قرآنی برای زندگی و محیط اداری و... گوشهای از این فرامین و تاکیدات فرمانده کل قواست. چنانکه ایشان فرمودند: اگر بخواهیم همه قرآن را فراگیرند باید عدهای در اوج قرار گیرند و باید قهرمانان قرآنی را احترام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای ادای احترام به قهرمانان قرآنی در این جلسه حاضر شدیم، افزود: باید با غور در این بیانات برنامه استخراج و برنامههای را دنبال کنیم چنانکه سازمان عقیدتی و سیاسی ارتش و سایر یگانها و نیروها به این موضوع توجه کردهاند.
موسوی ادامه داد: بر اساس این بیانات چند سیاست و جهتگیری به نظر میرسد، چون استمرار پشتیبانی از طرحها و برنامههای قرآنی، گسترش قرآنآموزی از تلاوت حفظ در سطح خانوادهها و کارکنان و عمومیسازی آن علاوه بر موضوع مسابقات، تلاوت و حفظ دریچه ورود مفاهیم و تدبر در قرآن و کار بیشتر در این زمینه، توجه به الگوسازی در ارتش، قهرمانپروری در سطوح داخلی و بین المللی، برنامه منسجم در رسیدن به آنچه در فرمایش رهبری است، رسیدن به سهم ارتش در تحقق فرمایش رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن از ۳۷ هزار به ۶۵ هزار، تحلیل عملکرد گذشته و احصای کاستیها برای گسترش بهتر قرآن، گسترش و تقویت اثربخش بهتر محافل و کلاسهای قرآنی، توجه بیشتر به خانوادههای غیر ساکن در برنامههای قرآنی.
فرمانده کل ارتش گفت: امیدوارم تفکر قرآنی در قلب و جان ارتش بیشازپیش نفوذ پیدا کند تا در برابر جنگ نرم دشمن مستحکمتر عمل کنیم. ضمن قدرشناسی از تلاشهای مدبرانه و مخلصانه از فرماندهان ولایی و سایر کارکنان و خانوادهها، زمینه دستاوردهای امیدبخش را فراهم کنیم چراکه تقویت توان رزمی در ارتقای معنویت نمایان میشود و سازمان عقیدتی سیاسی را برای تجلی هرچه بهتر فرمایش رهبری یاری کنیم.
مراسم تجلیل از منتخبان قرآنی ارتش صبح امروز ۱۳ آذر با حضور فرماندهان و مسئولان آجا در مرکز همایشهای کوثر سازمان عقیدتی - سیاسی ارتش برگزار شد.
در این مراسم از ۱۶۸ نفر از برگزیدگان در مسابقات قرآن خانوادهها (همسران و فرزندان) و بانوان شاغل از سراسر کشور و همچنین نزدیک به ۳۰ نفر از فرماندهان یگانهای نیروهای چهارگانه نیروی زمینی، دریایی، هوایی، پدافند هوایی و ستاد ارتش با اهدای هدیه و لوح سپاس، تجلیل شد.