کتاب «اشیای زرین و سیمین شهر تاریخی حسنلو» نوشته علی صدرایی در شهرستان نقده رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مسئول کتابخانه عمومی شهید علی علمی شهرستان نقده در آئین رونمایی از کتاب «اشیای زرین و سیمین شهر تاریخی حسنلو»، گفت: علی صدرایی، عضو هیئت علمی دانشگاه میراث فرهنگی، سرپرست هیئت پروژه کاوش و گمانهزنی در تپه تاریخی و دارای بیش از ۲۰ تألیف و ترجمه از تپه حسنلو است.
سجاد علیزاده بارانی عجم، در ادامه گفت: کاوشهای حسنلو، تپه تاریخی حسنلو، قیزیل جام حسنلو، مجموعه مقالات معماری حسنلو، اشیای تاریخی و فرهنگی شهر تاریخی حسنلو در موزه نقده، حسنلو و اورارتو از جمله کتابهای تألیفی علی صدرایی است.
علی صدرایی، نویسنده اثر، با اشاره به سبقه تاریخی تپه حسنلو اظهار کرد: حسنلو یکی از بزرگترین تپههای دشت سولدوز، واقع در ضلع جنوب غربی دریاچة ارومیه در استان آذربایجانغربی است. درباره نام باستانی این تپه، اطلاعات دقیقی در دست نیست و بنابراین به نام روستای همجوار خود مشهور شده است؛ این محوطه از دو بخش توپوگرافی، شامل یک تپة مرتفع مرکزی، که در متون تاریخی به تپة ارک مشهور است، و نیز تپة جانبی تشکیل میشود.
وی افزود: عمده شهرت تمدن حسنلو مرهون توالی لایههای فرهنگی آن است که از دوران پیش از تاریخ آغاز شده و تا دوره ایلخانی تداوم یافته است.
صدرایی بیان کرد: قدمت محوطه تاریخی حسنلو به بیش از ۶ هزار سال قبل از میلاد میرسد، معروفترین اثر باستانی یافت شده از این محل جام طلای حسنلو است که حدود ۳۰۰۰ سال قدمت و ۹۵۰ گرم وزن دارد.
وی در ادامه گفت: این کشف در تاریخ باستانشناسی ایران و جهان یکی از مهمترین اکتشافات علمی و از نادرترین آثار تاریخی، دینی و هنری دنیای باستان به شمار میرود.