رئیس جمهور لایحه تجارت ترجیحی میان ایران و اندونزی را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.
به گزارش تحریریه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، لایحه امضای موافقت نامه ترجیحی میان ایران و اندونزی ۱۰ آبان ماه امسال به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تصویب هیئت وزیران رسید.
خرداد ماه امسال در سفر رئیس جمهور به اندونزی ۱۱ سند و تفاهمنامهی همکاری میان دو کشور امضا شد. از جمله این تفاهمنامهها میتوان به تفاهمنامه تجارت ترجیحی و لغو روادید اشاره کرد.
به گزارش گمرک، تجارت غیرنفتی دو کشور در سال گذشته حدود یک میلیارد دلار بوده، که سهم صادرات کشورمان از این میزان بیش از ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. بیش از ۹۵ درصد صادرات ایران به اندونزی محصولات فولادی و آهنی بوده و پنج درصد دیگر شامل خرما، کشمش، ادویه، زعفران، سنگ مرر، مشتقات پتروپالایشگاهی، قیر، مواد شیمیایی، کف پوش، دارو، سنگ فیروزه، روی، اجزای هواپیما، تلمبههای گریز از مرکز، دوربین چشمی و دستگاههای علائم حیات و تجهیزات پزشکی بودند.
اندونزی بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا و عضو گروه جی ۲۰ است. تجارت خارجی این کشور در سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار بود. در کنار صنعت، توریسم قوی به آن کمک کرده تا رشد تولید ناخالص داخلی را در حدود ۴ تا ۷ درصد در بیشتر دو دهه گذشته حفظ کند.این کشور بزرگترین صادرکننده روغن پالم در جهان است. لاستیک، نفت، گاز، مواد معدنی و لوازم الکتریکی از دیگر محصولات صادراتی این کشور جنوب شرقی آسیا ست.