هیاتهای عزاداری مانند رسانهها مفاهیم ارزشمند دینی و پیام اولیا را به جامعه منتقل میکنند و باید در جهاد تبیین و صحت روایتها دقت بسیاری داشته باشند.
وی افزود: درباره وقایع جهان معاصر نیز به روایت درست و منصفانه نیاز داریم و اگر صدها برنامه فرهنگی اجرا کنیم، اما روایت درستی از آن به جامعه منتقل نشود، حس خوبی به اجتماع انتقال نخواهد یافت و جنگ روایتها از نظر رسالت تمدنی جامعه اسلامی اهمیت دارد.
رئیس سازمان هیاتها و تشکلهای دینی کشور گفت: مدرنیته میخواهد وجود فرهنگی ما را استحاله کند در حالی که سنتهای ما مرکز ثقل جامعه هستند و سنن ما از فرم و محتوا تشکیل شدهاند و بخصوص در اردبیل که پایگاه هیاتهای مذهبی است، نقطه ثقل جامعه هستند.
باباخانی افزود: با وجود مشکلات اقتصادی و تنگناهایی که در جامعه هست، مردم در ماههای محرم و صفر به آن نقطه ثقل، تمرکز و توجه میکنند و این نشان میدهد سنتهای مذهبی ما امور مقدسی هستند که باید هیاتهای مذهبی در پویایی و ترویج آنها تاثیرگذارتر باشند.
وی اضافه کرد: دشمن تلاش میکند تا سنتها را از محتوا جدا کند و سنتهای مذهبی باید در بخش محتوا خللناپذیر و ثابت باشند، اما در بخش فرم باید با ذوق مخاطب معاصر متناسب باشند و این تغییر فرم به هنر و خلاقیت مداحان و فعالان هیاتهای مذهبی بستگی دارد.
رئیس سازمان هیاتهای مذهبی و تشکلهای دینی کشور ادامه داد: هیاتهای مذهبی باید از نظر فرم، به روز باشند و این تحول در چهار حوزه مدیران هیات، بخش بانوان، تربیت نسل آینده و رسانهها تحقق یابد و انتظار میرود در منطقهای که هیات مذهبی فعالیت میکند، آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق و بزهکاری تا حد زیادی کم شود و حجاب و ارزشها تقویت یابد.
باباخانی گفت: هیاتهای ذهبی میتوانند در حوزه اقتصاد نیز برای اعضا گره گشا باشند و به عنوان مثال میتوانند از ظرفیت خود برای تشکیل تعاونی استفاده کنند و مهرواره هوای نو از سوی سازمان هیاتها و تشکلهای مذهبی تا حدودی در راستای خودگردان شدن اعضای هیاتها اجرا میشود.
وی در خصوص این دوره آموزشی خبرنگاران و فعالان فضای مجازی اظهار کرد: این دوره هر چهار سال در استانها برگزار میشود و به برترینها گواهی حضور صادر میشود و سرگروهها نیز برای شرکت در دوره تکمیلی در تهران به سازمان هیاتها و تشکلهای مذهبی معرفی خواهند شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل هم در این دوره آموزشی از فعالیت ۲ هزار هیات مذهبی، ۵۰ کانون فرهنگی و تبلیغی، ۶۰ موسسه قرآنی، ۱۵۰ خانه قرآنی و انجمنهای اسلامی متعدد در این استان خبر داد و گفت: یک هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی، ساماندهی و ضابطهمند شده است.
حجتالاسلام قاسم جعفرزاده هدف از برگزاری این دوره آموزشی برای خبرنگاران و فعالان فضای مجازی را تقویت قدرت تبیین مسائل فکری و عقیدتی، افزایش سطح آگاهی، تقویت گفتمان انقلاب اسلامی، ایفای نقش در ترویج فرهنگ فرزندآوری، تشکیل جبهه واحد ضد استکبار و استعمار و نگاه راهبردی به گام دوم انقلاب اسلامی اعلام کرد.
وی افزود: هیاتهای مذهبی در واقع هستههای مقاومت فرهنگی در عرصههای ملی و بینالمللی هستند تا در مقابل هجمههای فرهنگی و در راستای جهاد تبیین نقشآفرینی کنند و برگزاری این دوره به معنای جبران ضعف شرکتکنندگان یا هیاتهای مذهبی نیست، بلکه جهت دانشافزایی و تقویت مهارتهای تبلیغ رسانهای است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل از شناسایی مساجد فعال و اثرگذار و دارای نقش تمدنساز در استان اردبیل خبر داد و از خبرنگاران و فعالان فضای مجازی خواست، برای معرفی مساجد و برنامهها و نیروهای انسانی موفق و الگوسازی از آنها همکاری کنند.