در همایش تخصصی، بررسی چالشها و فرصتهای طرح توسعه سواحل مکران با حضور پندار معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس، نخبگان علمی و مدیران دو استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان در چابهار بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، پندار معاون اجرایی مرکز پژوهشهای مجلس در این همایش گفت:مرکز پژوهشها بعنوان بازوی مشورتی مجلس شورای اسلامی در صدد است که با جمع آوری دادهها، نظریات جامعه علمی، نخبگان، مدیران و مردم محلی، و ارائه آنها به مجلس شورای اسلامی برای تصمیم گیری دقیق تر، مسیر توسعه سواحل مکران را بیش ازپیش فراهم کند.
وی افزود: برای سرعت بخشیدن به طرح توسعه سواحل مکران چهار کار اساسی در مرکز پژوهشها با دستور رئیس مجلس شورای اسلامی درحال انجام است.
وی افزود: چهار کار اساسی که در مرکز پژوهشها درحال انجام است عبارت است از؛ تشکیل اندیشکدههای حکمرانی در استان بصورت سازمان یافته و بدون ساختار، تشکیل مرکز داده کاوی، تشکیل مرکز افکارسنجی و تشکیل مرکزجدید حکمرانی در حوزه مدیریت، که با ایجاد این مراکز در مرکزپژوهش ها، درمجلس شورای اسلامی ما شاهد پیشرفتهای علمی خوبی در رابطه باتصمیم گیری ها، درسطح کلان خواهیم بود.
همچنین شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری در این همایش گفت: سواحل مکران مزیتهایی دارد که برای توسعه هرکشوری کفایت میکند، یعنی آنچه که در استان سیستان وبلوچستان و سواحل مکران وجود دارد میتواند یک کشوری را بی نیاز کند.
وی افزود: این ظرفیتهای مهم در استان سیستان و بلوچستان بدلیل تعدد سازمانها وارگانهایی که از مرکز برای استان ما تصمیم میگرفتند مغفول مانده است
شهرکی ادامه داد:هرزمانی که اراده برای بهبود شرایط در منطقه سواحل مکران وجود داشته است باز همان نگاه تمرکز گرایی به استان نگاه شده است و ظرفیتهای استان چه نیروی انسانی و چه ظرفیتهای اقتصادی وچه ظرفیتهای خدادادی استان توجه نشده و به بی راهه رفتیم.
وی بیان کرد: برای برون رفت از این شرایط باید با مدیریت، به مردم و سرمایه گذاران و بخصوص به یکپارچگی استان اهمیت بدیم تا ظرفیتها استان را احیا و زنده کنند.
وی گفت:از شمال تا جنوب این استان ظرفیتهایی وجود دارد که مکمل یکدیگر هستند و به این ظرفیتها باید نگاهی یکسان داشته باشیم.