اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از امروز ۱۱ آذرماه در سراسر کشور با کاشت ۲۵۰ میلیون نهال در سال اول این طرح ۴ ساله آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور میگوید: بیش از ۲۴۸ میلیون نهال در ۲۰۲ نهالستان تولید شده و از روز شنبه ۱۱ آذرماه در اختیار مردم قرار داده میشود.
بسیاری از علاقهمندان به محیط زیست و روستائیان نیز در کمک به اجرای این طرح در تولید نهال نقش آفرینی کرده اند.
لرستانی یکی از بانوان نهال کار میگوید علاقه شخصی اش باعث شد حدود ۳۰۰ هزار نهال با هزینههای شخصی خود تولید کند و اگر مسئولان حمایت کنند سالانه میتواند یک میلیون نهال که با شرایط محیطی استان لرستان سازگار باشد تولید نماید.
البته اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت بدون اجرای طرح آبخیزداری وتقویت سفرههای زیرزمینی و تامین آب سبز مشکل است بنابر این طرحهای آبخیزداری مکمل اجرای این طرح است.
وحید معاون امورآبخیزداری سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری میگوید حدود ۲۰ میلیون هکتار عرصه مورد مطالعه آبخیزداری داریم و اگر بتوانیم ظرف ۳ سال مطالعاتی که داریم و هنوز اجرا نشده را اجرایی کنیم جهش چند ده برابری اتفاق خواهد افتاد و به این منظور بر اساس تفاهمنامههای منعقد شده در سطح استان وملی , ۲۰ میلیون هکتاری که عقب ماندگی ازبرنامه داریم ظرف ۳ سال اجرایی خواهد شد.
جلوگیری از گسترش بیابان و تخریب مراتع با کشت گیاهان سازگار به کم آبی و خشکی اولویت دیگر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشوراست.
هاشمی کارشناس امور جنگل کاری منابطع طبیعی استان اصفهان میگوید با توجه به اینکه بیش از ۳ میلیون عرصه بیابانی داریم همگام با استانهای بیابانی دیگر مثل خراسان جنوبی، سیستان وبلوچستان، یزد وکرمان گونههای بیابانی را تولید میکنیم که مقاوم به خشکی باشند.
زارع رئیس اداره بیابان منابع طبیعی وآبخیزداری استان یزد نیز میگوید با همکاری بخشهای خصوصی معادن و دامداران چیزی حدود ۴۰۰ هزار نهال در مناطق مرتعی و حدود ۸۱ هزار نهال در بخش جنگل وبیابان کاشته میشود.
جلوگیری از گسترش بیابان و تخریب مراتع با کاشت گیاهان سازگار با کم آبی و خشکی یکی دیگر از اهداف این طرح است.
عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور میگوید سرعت بیابانزایی از نظر سطح در کشور ۳ برابر سرعت مقاابله با پدیده بیابانزایی است که همکاران ما در دفتر بیابان، طرح جهادی کنترل کانونهای بحرانی فرسایش بادی را هم آماده کرده اند و حدودا ۲ میلیون هکتار در بیابانهای خود در سنوات گذشته جنگل کاریهای بیابانی انجام شد.
طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی ۴ سال هرچند مردمی است، اما تامین بودجه مورد نیاز وفرهنگ سازی در باره کاشت درخت مهمترین اولویت دولت در اجرای این طرح است.