رئیس کمیسون کشاورزی مجلس عراق با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی استان خوزستان گفت: سرمایه گذاران عراقی آماده سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی خوزستان هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ،فالح الخزعلی در نشست هم اندیشی و همفکری در خصوص سرمایهگذاری و انجام پروژههای مشترک کشاورزی در کشور عراق (استان بصره) در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای همکاری مشترک بین ایران و عراق به ویژه استانهای بصره و خوزستان که از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند و همچنین تبادل علمی، عملی و انتقال تجربیات و دانش، تجهیزات، کشاورزی و آبیاری نوین از بخشهای مختلف اداره کل جهاد کشاورزی خوزستان بازدید شد.
وی افزود: در این بازدیدها با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و معاونتهای دامپزشکی، دامپروری، منابع طبیعی، شیلات، زراعت، باغبانی در خصوص مسایل مختلف بحث و تبادل نظر شد و توافق شد دیدارهای مشترک و نمایشگاههای تخصصی برگزار شود.
فالح الخزعلی اظهارکرد: براساس آمار، ارقام و مشاهداتی که داشتیم محرز شد جمهوری اسلامی به صورت عام و استان خوزستان به صورت خاص ظرفیت بسیار بالایی در حوزه کشاورزی دارند که لازم است به علت روابط عمیق بین ۲ ملت و مصالح مشترک از آنها استفاده کنیم.
وی ادامه داد: معتقدیم ۲ کشور امکانات علمی، عملی و نیروی انسانی بالایی دارند که میتوانیم با همکاری مشترک به نتایج خوبی در این خصوص برسیم.
رئیس کمیسون کشاورزی مجلس عراق گفت: شرکتهای بزرگی که در حوزههای آبیاری نوین و دیگر شاخههای کشاورزی از جمله مکانیزاسیون و تجهیزات کشاورزی توانمند هستند درخواست بدهند تا شرایطشان برای مشارکت بررسی شود.
الخزعلی افزود: برخی شرکتها قیمتهای پایینی داشتند، ولی کیفیت خوبی نداشتند که کارنامه منفی در دید کارشناسان نسبت به شرکتهای ایرانی ایجاد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: در دیدار رسمی دیگری هیاتهای کارشناسی دیگری وارد خوزستان شوند و به صورت میدانی از پروژهها برای سرمایه گذاری بازدید کنند.
رییس کمیسون کشاورزی مجلس عراق با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کشاورزی در عراق گفت: از مهمترین اقداماتی که انجام شده کاشت یک میلیون اصله نهال نخل در شهرستان بصره بوده است؛ سفر امروز نیز یک گام عملی است که با حضور رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بصره برگزار و از ظرفیتهای کشاورزی خوزستان بازدید شد که امیدواریم به نتایج تاثیرگذار منجر شود.
وی پیشنهاد کرد به علت نزدیکی خوزستان و بصره، بتوانیم در آینده استانهای جنوبی را نیز به این سمت سوق دهیم، به عنوان مثال آبزیان و دامپروری با تخصص خود ورود کنند و کارشناسی کنند تا بتوانیم روی چند موضوع کار کنیم و پروژههای مشترکی اجرا کنیم.
وی بیان کرد: میتوان مشاوره علمی، فنی و نظارت در زیر مجموعه جهاد کشاورزی خوزستان انجام و محل پروژه در بصره انجام شود و یا اینکه پروژه در خوزستان اجرا شود.
رئیس کمیسون کشاورزی مجلس عراق، برپایی نمایشگاههای تخصصی به ویژه نمایشگاه ماشین آلات کشاورزی، صنعت آبیاری، بذر و سم را از دیگر برنامهها برای ارتباط بیشتر بین ۲ استان بصره و خوزستان عنوان کرد و گفت: در حوزه تخصصیتر اگر بتوانیم در صنایع بسته بندی، غذایی و نهادهها ورود کنیم میتوان با حضور بخش خصوصی نیازمندیها را به صورت هدفمند مرتفع کرد.
وی به فعالیت اتاق کشاورزی، بازرگانی، اتحادیه و ۸۲ هزار شرکت در حوزه کشاورزی در عراق اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاران بسیار خوبی در حوزه کشاورزی در عراق وجود دارد که امکانات و سرمایه خوبی دارند که میتوانیم لیست آنها را در اختیار شما قرار دهیم تا از پروژههای قابل سرمایه گذاری خوزستان بازدید و برای سرمایه گذاری در خاک ایران از آنها استفاده و از دانش مشترک استفاده شود.
الخزعلی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران عراقی برای سرمایه گذاری در خوزستان علاقمند هستند پیشنهاد کرد سرمایه گذاران از طرحهای بهره برداری شده، آغاز شده و مطالعاتی خوزستان بازدید کنند.
وی گفت: بودجه سالانه عراق ۱۷۰ میلیارد دلار است که امسال افزون بر ۲ میلیارد دلار آن به بخش فناوری و اقتصاد کشاورزی اختصاص یافته است.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس عراق گفت: ارتباط عمیق فرهنگی، اجتماعی و مشترکات بسیار زیاد بین خوزستان و بصره ایجاب میکند این روابط را عمیق کنیم و کارهای مشترکی شروع کنیم.
وی اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران از بنیانگذار انقلاب تا مردم، از اهمیت بسیار بالایی برای ما برخوردار هستند و ما علاقمند هستیم این کار مشترک به سرعت شروع شود.
وی به پیشرفتهای علمی و صنعتی فزاینده ایران طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: ما دارای تهدیدات و فرصتهای مشترکی هستیم که این جلسات و سفرها در تقویت روابط بین ۲ کشور، انتقال تجربیات و تبادل نظرات کارشناسان موثر است.
الخزعلی گفت: در هر ۲ کشور نیروی انسانی کارآمد، صاحب علم و باتجربه وجود دارد که اگر این نشستها تداوم یابند به نتایج خوبی خواهیم رسید؛ معتقدم که باید چالشها را به فرصت تبدیل کنیم.
وی اضافه کرد: در عراق مشکلات مختلفی وجود دارد و عراق پنجمین کشور متاثر از تغییرات جوی و آب و هوایی است؛ در مدتی که در کمیسیون مجلس عراق مسوولیت دارم اقدامات زیادی در حوزه راهبردی و استراتژیک برای تصویب قوانین در راستای توسعه کشاورزی و ضوابط اجرایی و قانونگذاری انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز گفت: خوزستان برای ایران یک گنج است کشاورزی آن در روی زمین و ثروت آن در زیرزمین نفت و گاز است که طمع استعمارگران را تحریک میکند.
مجید نبی پور افزود: عراق به عنوان یک کشور همسایه جایگاه ویژهای برای ایران دارد چرا که معلمهای عقیده ما در عراق هستند.
وی اظهارکرد: در تلاش هستیم کارهایی که در حوزه تولید قرار است انجام شود لیست و ارسال شود که برای این موضوع باید مسیر ارتباطی مشخص شود؛ وقتی پیامها دریافت شد طرف عراقی نیز خواستههای خود را در کنار جوابیه بنویسد تا یک معاهده تبیین شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان ادامه داد: مکانهای بازدید آینده و نوع کارشناسانی که باید بازدید میدانی داشته باشند مشخص شود و پس از آن، قراردادهای مستقل و مستدل بسته شود.
نبی پور بیان کرد: باید یک جدول زمانی تدوین شود تا زمان تلف نشود؛ یک فرهنگ مشترکی بین سیاسیون ایران و عراق وجود دارد که وقتی مشکلی که در کشورمان وجود داشته باشد با وجود آن اشتراکات به فراموشی سپرده میشود.
وی پیشنهاد کرد: یک تیم برای راه اندازی و اجرای برنامهها تعیین شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طبق تصمیمی که گرفته شده اگر در استان خوزستان مشکلی پیش آید با همکاری امام جمعه اهواز و اگر در بخش عراقی مشکلی پیش آید با همکاری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عراق پیگیری و حل شود.
نبی پور اضافه کرد: به دنبال این هستیم که زیرساختهای ارتباط بین ۲ کشور مدون شوند و برنامهها به یک شخص وابسته نباشد تا در یک چارچوب مطرح و در هر شرایطی تداوم یابند.