سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: عرضه شیر خشک درتمامی داروخانههای کشور، تا ۱۰ روز آینده در وضعیت پایدار قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری به محدودیت عرضه شیرخشک در ۴۵ روز گذشته اشاره کرد و گفت: طرح ساماندهی عرضه شیر خشک که از ۲۰ ابان در سراسر کشور آغاز شد، هم اکنون در بیشتر داروخانه شیرخشک به اندازه کافی موجود است.
اسماعیلی افزود: عرضه شیر خشک درتمامی داروخانههای کشور، تا ۱۰ روز آینده در وضعیت پایدار قرار میگیرد.
او گفت: برای تامین شیرخشک مورد نیاز کودکان، کارخانه تولید شیر خشک معمولی از یک شیفیت به سه شیفت تغییر یافتند تا در سریعترین زمان ممکن نیاز جامعه به این غذای خوراک تامین شود.
اسماعیلی بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار قوطی توسط این شرکتها در ماه تولید شد، افزود: درآبان ماه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار قوطی شیر خشک معمولی در داروخانههای سطح کشور توزیع و عرضه شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه برای جلوگیری از برخی تخلفات سامانه تی تک راه اندازی شده است ادامه داد: والدین با جستجو در این برنامه میتوانند برای تهیه به شیر خشک مورد نیاز به نزدیکترین داروخانه محل سکونت خود مراجعه کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: ۳۳۰ داروخانه استان در این طرح مشارکت دارند و مشکلی از جهت دسترسی مردم استان به داروخانه های عرضه کننده شیر خشک وجود ندارد.
دکتر غلامی افزود: نظارت با جدیت در حال انجام است و به محض ورود شیر خشک در استان باید توزیع و عرضه انجام گیرد.
او با اشاره به محدودیت عرضه شیرخشک طی ماههای اخیر بر انسجام و نظم در اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: سهمیه ماهانه هر نوزاد ۱۰ قوطی شیرخشک است.
تخصیص اعتبارهای ملی به بخش درمان و داروی مازندران
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به استقرار دو دانشگاه علوم پزشکی در استان گفت: چهار و یک دهم ضریب دارویی سطح کشور مربوط به مازندران است.
دکتر غلامی افزود: هم اکنون ۹۰ درصد داروهای پایه و اساسی مورد نیاز استان تامین شده است و فقط ۱۰ کسری دارو در مازندران وجود دارد و تلاش هستیم تا این کمبودها جبران شود.
او گفت: با توجه به مسافر خیز بودن استان در تمامی فصول سال میطلبد برای زیر ساختهای درمانی و دارویی استان اعتبارهای ملی دیده شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان پیشنهاد داد تا معضل کمبود دارو در استان مسافرخیزی همچون مازندران در شورای تامین استان و کشور با مستندات ارایه و بررسی شود تا در کمترین زمان ممکن این مشکل چاره اندیشی شود.
دکتر غلامی با اشاره به اینکه ۲۳ هزار و ۴۰۰ پرسنل زیر نظر این دانشگاه فعالیت میکند گفت: حدود ۱۰ بیمارستان زیر ۱۰۰ تختخوابی داریم که دولت یارانه میدهد.
او با اشاره به خدمت دهی سه بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی به بیماران استان و استانهای همجوار افزود: مازندران با هزار و ۱۰۰ خانه بهداشت و ۴۰۰ مرکز جامع سلامت بزرگترین شبکه بهداشتی و درمانی کشور را دارا است.
تسریع در روند ساخت بیمارستانهای نیمه تمام
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به ساخت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی تنکابن که با رویکرد فوق تخصصی قلب ساخته شده است اشاره کرد و گفت: ساخت بخش ساختمان و تاسیسات این بیمارستان ۹۵ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم بهمن ماه تحویل دانشگاه علوم پزشکی استان شود.
دکتر غلامی افزود: در صورت تحویل ساختمان در بهمن ماه امسال، بطور رسمی بعد از تجهیز بخش آب، برق و نصب تجهیزات پزشکی هفته دولت سال آینده بهره برداری میشود.
او به تکمیل و تجهیز بیمارستان رازی قائمشهر بعد از ۱۷ سال اشاره کرد و گفت: پزشکان و پرستاران سه ماهه که به بیماران خدمات درمانی ارائه میدهند.
دکتر غلامی تاکید کرد: بهره برداری رسمی از این بیمارستان در سفر آتی رییس جمهور انجام میگیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به ساخت بیمارستان هزار و ۱۰۰ تختخوابی مگاهاسپیتال در استان اشاره کرد و گفت: به منظور تجمیع خدمات و جلوگیری از نقل و انتقال و استفاده از منابع موجود که همه بخشها را داشته باشیم این بیمارستان بزرگ احداث خواهد شد.
او ادامه داد: مرحله ساخت این بیمارستان حدود ۸۵ درصد پیشرفت داشته است و با حمایت دولت و وزارت بهداشت و درمان مرحله نخست سال آینده تجهیز و به بهره برداری میرسد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:برای تکمیل بیمارستان مگاهاسپیتال در مرحله دو که ۲۰۰ تختخوابی است و ۱۵ درصد پیشرفت دارد و مرحله سه که پیشرفتی نداشته حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
دکتر غلامی افزود: برای تامین اعتبار ساخت این مگاهاسپیتال از مسیر قایناس در حال پیگیری هستیم و توافق نامه اولیه با شرکت وام دهنده صورت گرفته است.
تداوم پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون در مازندران
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه زنگ خطر افزایش دیابت در جوانان به علت اضافه وزن، کاهش تحرک و تغذیه نامناسب به صدا در آمده است، گفت: طرح غربالگری دیابت و فشارخون از ۲۲ آبان اجرا شد و تا ۱۵ دی در شهر و روستاهای استان ادامه دارد.
دکتر غلامی افزود: طرح غربالگری دیابت و فشارخون امسال در روستاها با مشارکت بهورزان در حال اجرا است
او با اشاره به فعالیت همه پایگاههای دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه گفت: این دانشگاه آمادگی دارد در مدارس، دانشگاهها و کارخانهها که بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نیرو دارد این طرح را اجرا کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: عموم مردم برای شرکت در این طرح میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای پزشک خانواده و خانههای بهداشت از خدمات رایگان غربالگری فشار خون و قند خون بهرمند شوند.