رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: سامانه مالی انتخابات به منظور اجرای عدالت تبلیغات و قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی شکل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، محمدتقی شاهچراغی در همایش فرمانداران و بخشداران هرمزگان در بندرعباس افزود: با این سامانه دریافتهای نقدی و غیرنقدی و هزینه کردهای هر نامزد انتخاباتی ثبت و قابل رصد است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه مردم برگزار کننده انتخابات هستند، گفت: هدفگذاری برای مشارکت مردم در انتخابات باید ۱۰۰ درصدی باشد و از ظرفیتهای مردمی برای مشارکت در انتخابات استفاده شود.
شاهچراغی افزود: مردم با وجود فتنهها و تحریمهای دشمن و با وجود مسائل و مشکلات، پای انقلاب مانده اند بنابراین خدمت بی منت از وظایف مسئولان است.
وی مشارکت و همچنین شیوههای انتخاباتی قانونمداری و عمل به قانون را یک اصل دانست و گفت: مردم در همه صحنههایی که مربوط به آرمانهای انقلاب و حفظ نظام باشد، پای کار هستند و مسوولان در واقع نقش هماهنگکننده، مکمل و محرک در صحنههای سیاسی و اجتماعی دارند.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اثرگذاری اطلاعرسانی در مشارکت حداکثری مردم پای صندوقهای رای و صحنههای انتخاباتی گفت: برای این منظور باتوجه به ظرفیتها باید از قشرهای اثرگذار استفاده کرد که معلمان و اساتید به عنوان مرجع فکری و اجتماعی جایگاه ویژهای دارند.
وی باتوجه به اینکه برخلاف فضاسازیهای دشمن، در استان هرمزگان امیدواری مردم به آینده کشور رضایتبخش است، افزود: مشارکت، زیرساختهای امنیت را تقویت میکند و در ناامیدی دشمن مؤثر است.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: هرمزگان جزو ۱۰ استان برتر کشور در مشارکت در انتخابات هستند که نشانگر همت و غیرت مردم این استان است.
رئیس ستاد انتخابات هرمزگان هم در این نشست با اشاره به اینکه اطلس امنیتی انتخابات و آسیب شناسی انتخابات ادوار گذشته در استان انجام شده است، گفت: اطلس انتخاباتی هرمزگان نیز با نگاه افزایش مشارکت مردم در انتخابات تدوین و به وزارت کشور نیز ارسال شده است.
بیشتر بخوانید؛ گفتگوی خبری/ بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات نظارت هرمزگان
احسان کامرانی پیگیری اتصال بخشداریها به فیبرنوری را از ماموریتهای مهم ستاد انتخابات دانست و افزود: براساس پیگیریهای انجام شده و همکاری دستگاههای مسئول تاکنون ۴۲ بخشداری به شبکه فیبرنوری متصل شده است.
وی گفت: در حوزه شرق هرمزگان، ۸۸ نفر پیش ثبتنام کرده بودند که از این بین ۳۹ نفر ثبتنام خود را نهایی کردند و در حوزه غرب استان نیز از بین ۸۴ پیش ثبتنام کننده، ۴۶ نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام نهایی انجام دادند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان افزود: در حوزه مرکزی هرمزگان ۲۳۴ نفر پیش ثبتنام شدند که در مدت مقرر برای ثبتنام نهایی ۱۱۴ نفر فرآیند ثبتنام را تکمیل کردند.
کامرانی گفت: از ۴۰۶ نفر پیش ثبتنام کننده در استان ۱۹۹ نفر ثبتنام خود را نهایی کردند و وارد روند بررسی صلاحیتها شدند.
وی با اشاره به فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در حوزه انتخابیه مرکزی ۳۱ نفر عدم احراز، ۲۱ نفر عدم تایید و ۶۱ نفر تایید صلاحیت شدند؛ در حوزه انتخابیه غرب استان نیز ۲ نفر عدم احراز، ۳۳ نفر عدم تایید و ۱۱ نفر نیز تایید شدند ضمن اینکه در شرق استان داوطلب عدم احراز شده نداشتیم، اما ۹ نفر عدم تایید و۳۰ نفر تایید شدند.
رئیس ستاد انتخابات استان هرمزگان افزود: از بین کسانی که رد صلاحیت شده یا صلاحیت آنها احراز نشده است ۲۴ نفر شکایت خودشان را ثبت نکردند که به منزله انصراف است، اما در حال حاضر ۱۷۵ نفر در حال بررسی مجدد هستند و پروندههایشان به دفتر شورای نگهبان در استان ارسال شده است.
کامرانی با اشاره به ثبتنام انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان گفت: ۱۳ نفر برای حوزه انتخابیه هرمزگان نام نویسی کردهاند که از این بین هفت نفر در گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال، سه نفر در گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و سه نفر در گروه سنی ۶۰ تا ۷۰ نفر هستند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی هرمزگان استانداری هرمزگان افزود: برای نخستین بار در دولت، خانه احزاب تشکیل شد؛ در حالی که چندین سال و چندین دوره بود که این خانه تشکیل نشده بود، اما با پیگیریهای استاندار هرمزگان این مهم محقق شد.
کامرانی گفت: تاکنون هفت جلسه ستاد انتخابات استان برگزار شده و جلسات کارگروههای تخصصی نیز به۷۰ جلسه رسیده است.
رئیس هیات نظارت و بازرسی انتخابات هرمزگان هم گفت: همه تلاشمان بر این است افرادی که صالحتر بوده و دارای التزاماتی که شورای نگهبان برای نامزدهای انتخاباتی تعیین کرده هستند، را تایید صلاحیت کنیم.
عبدالله صادقی با اشاره به اینکه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش روی دغدغه ماست، افزود: التزام به اسلام، التزام به جمهوری اسلامی، التزام به قانون اساسی و التزام به ولایت مطلقه فقیه از جمله التزاماتی بوده که شورای نگهبان تعیین کرده است.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم پای صندوقهای رای برای ما یک دغدغه است، گفت: یکی از شاخصههای مهمی که موجب مشارکت حداکثری مردم میشود، امیدآفرینی و بصیرت افزایی است که امیدواریم بخشداران و دهیاران و امیدآفرینان ما در بدنه روستاها، به این موضوع توجه کنند.