هزار و ۱۵۱ میلیارد ریال برای اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاهای دارای تنش آبی در این استان هزینه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: هزینه کل اجرای طرح محرومیت زدایی در استان پنج هزار و ۷۵۵میلیارد ریال است.
حسین امامی افزود: تعهدات طرح جهاد آبرسانی ساخت ۲۰ هزار و ۸۵۰ متر مکعب مخزن ذخیره، حفر ۳۸ حلقه چاه، اجرای ۷۸۹ کیلومتر لوله گذاری خط انتقال و شبکه توزیع و نصب ۱۵ هزار انشعاب آب است.
وی بیان کرد: تاکنون حدود هشت هزار و ۳۰۰ متر مکعب مخزن، ساخته، ۲۴ حلقه چاه، حفر شده و ۳۷۲ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع در روستاهای هدف توسط نیروی زمینی سپاه و بسیج سازندگی اجرا گشته و ۶۵۵ فقره انشعاب هم نصب شده است.
امامی افزود: طرحهای جهاد آب رسانی در ۲۷ روستای خراسان رضوی در حال اجراست و میانگین پیشرفت اقدامات انجام شده حدود ۵۵ درصد است.
وی ادامه داد: با تکمیل طرح جهاد آبرسانی ۱۰۶ هزار نفر ساکن در ۱۲۱ روستای دارای ۲۰ خانوار در خراسان رضوی از آب شرب پایدار برخوردار خواهند شد.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین میشود.
این طرح در سال ۱۴۰۱ برای ۱۰ هزار روستا در کشور آغاز شد که قرارگاه برای هفت هزار و ۱۳۸ روستا و شرکتهای آب و فاضلاب برای سه هزار روستا نقش مجری طرح را ایفا کردند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.