همایش سلامت و امنیت غذایی به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در همایش سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر اهمیت تولید محصول سالم گفت: تولید محصول سالم در گرو سلامت خاک، آب و هواست.
علی مبارکی افزود: طی فرمایشات رهبر معظم انقلاب امنیت غذایی برابر است با اقتدار ملی و کشاورزی اولین حلقه امنیت غذایی است.
وی با اشاره به آمار خرید گندم در سال جاری گفت: با تمام ناملایماتی که در بخش کشاورزی در سالهای گذشته مانند خشکسالی و سرما اتفاق افتاده، قسمت عمدهای از نیاز کشور توسط کشاورزان زحمتکش تامین شده است. با این حال در سال جاری در کشور حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم توسط دولت خریداری شده است و در شهرستان نیشابور در سال جاری ۱۳ درصد افزایش خرید گندم در مقایسه با سال گذشته داشته ایم.
مبارکی گفت: تمامی سموم مصرفی در بخش کشاورزی دارای پروتکلهای خاصی است که توسط کارشناسان به بهره برداران منتقل میشود و هر ساله آزمایشاتی از باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام میپذیرد.
وی اذعان داشت: در بخش کشاورزی حدود ۶۰۷ عامل خسارت زا در تولیدات بخش کشاورزی دخیل هستند که باعث کاهش ارزش اقتصادی محصول نهایی میشوند.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این همایش گفت: امروزه امنیت و سلامت آب، خاک و هوا بسیار مهم است و اگر این سه موضوع سرفصل فعالیتها قرار بگیرد امنیت غذایی تامین میشود.
دکتر مجید درّودی افزود: کشور ایران جزء سه کشور دنیا در تامین منابع سموم ارگانیک است و ما جزء بهترین تولید کنندههای نفت و گاز جهان هستیم و منابعی غنی از گوگرد، زغال سنگ فراوان، نیتروژن و پتاسیم و فسفر داریم که میتوان از این ظرفیت به بهترین نحو برای تامین امنیت غذایی استفاده کرد.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت جوانان و فارغ التحصیلان علوم پایه، کشاورزی در قالب فعالیتهای دانش بنیان بنیان و استارتاپها گفت: امروز مسئولان باید دست جوانان را بگیرند و از ظرفیت علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان توانمند استفاده کنند تا این معضلات به راحتی حل شود.