قانونی برای پرداخت خسارت ناشی از اُفت خودروهای تصادفی وجود ندارد در عین حال، هم اکنون برخی از بیمهها این نوع خسارت را پرداخت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: موضوع پرداخت خسارتهای افت خودروهای تصادفی یکی از موضوعات محل اختلاف بین خسارت دیدگان و بیمه هاست که موجب تشکیل پروندههای متعدد حوزه بیمه در دادگستریها شده است.
مهدی شریعتی فر افزود: این اقدام بیمهها در راستای تعهدات حمایتی از بیمه گذاران است که در راستای فتاوای آیات عظام انجام میگیرد.
وی ادامه داد: البته این نوع پرداخت هنوز در قالب قانون تعهدات بیمهها گنجانده نشده است و اکنون در شورای عالی بیمه مراحل قانونی شدن را پشت سر میگذارد.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: یکی دیگر از مشکلات، تعیین خسارات افت و مرجع تعیین افت خسارات خودرو است که هم اکنون این اقدام را کارشناسان دادگستری به جای ارزیابان بیمه انجام میدهند که دارای ایراداتی است.
شریعتی فر افزود: دلیل امتناع برخی از شرکتهای بیمه از پرداخت این نوع خسارت، عنوان "خسارت مستقیم" مندرج در قانون است که با تدوین قانون جدید، خسارت افت ناشی از تصادف نیز در زمره خسارت مستقیم گنجانده خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۳۸ شرکت بیمه در کشور مجوز دارند که ۲۵ مورد از آنها در خراسان رضوی دارای نمایندگی هستند.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: ۱۷۳ کارگزار بیمهای دارای مجوز با هشت هزار و ۳۵۰ نفر در صنعت بیمه استان در حال فعالیت هستند.
شریعتی فر افزود: ارزیابان شرکتهای بیمه پس از بروز حوادث، تمام جوانب را بررسی میکنند و در صورت مشاهده تخلف، موارد را به مراجع قضایی گزارش میدهند.
وی اضافه کرد: بیمه تکمیلی درمان و اخذ مالیاتهای نقدی از چالشهای شرکتهای بیمه است که نیازمند توجه بیشتر دستگاههای متولی است.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان رضوی گفت: ۹۴ درصد ساختمانهای کشور و ۸۰ درصد ساختمانهای اداری فاقد هرگونه بیمه آتش سوزی هستند که این آمار در خراسان رضوی نیز صدق میکند و قابل ملاحظه است.