گرددهمایی مددکاران ترویجی ۱۱ شهرستان جنوب استان با موضوع ترویج الگوی کشت محصولات پاییزه در محل سالن آمفی تئاتر مرکز آموزش کشاورزی میاندوآب برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در این گردهمایی رضا مقدم مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب، با اشاره به جایگاه مددکاران ترویجی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی گفت: مددکاران ترویجی به عنوان رابط بین کشاورزان و کارشناسان، نقش مؤثری در انتقال فناوری و دانش روز به کشاورزان، با هدف دستیابی به یک نظام واحد کشاورزی، ایفا میکنند.
وی افزود: مددکاران ترویجی یکی از عناصر و عوامل اساسی در شبکه ملی ترویج میباشند که در توسعه بخش کشاورزی نقش موثری دارند و از افراد داوطلب، منتخب روستائیان و مورد تأیید مراکز جهاد کشاورزی میباشند که از مقبولیت اجتماعی برخوردارند و مورد اعتماد مردم روستا و کشاورزان هستند.
مقدم ادامه داد: مددکاران ترویجی از کشاورزان پیشرو و آگاه به مسائل و مشکلات مردم روستاها و بهره برداران اند و از توانایی برقراری ارتباط بین بهره برداران و عوامل ترویج برخوردارند.
مدیر جهاد کشاورزی یادآور شد: یکی از الزامات اجرای برنامههای ترویجی در روستاها، مددکاران ترویجی هستند که در کار خود ابتکار عمل و خلاقیت دارند و در حل مشکلات کشاورزان راه حل مناسبی را ارائه میدهند. در ورود به جامعه محلی و اعتمادسازی در بین کشاورزان، اولین نفری هستند که بین کشاورزان و مروجان ایفای نقش مینمایند.
وی تصریح کرد: مددکاران ترویجی یکی از عاملین انتقال یافتههای علمی و تبادل تجربیات و دانش بونی بین کشاورزان و مروجان هستند.
مقدم اضافه کرد: در برنامه ریزی برای اصلاح و تغییر الگوی کشت در منطقه، نقش مددکاران ترویجی بسیار حائز اهمیت است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پتانسیلها و ظرفیتهای بخش کشاورزی شهرستان گفت: دشت میاندوآب با دارا بودن ۴۶ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ۲۳۰ هزار نفر جمعیت و ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی (که معادل یک ششم تولیدات کشاورزی استان است)، یکی از قطبهای مهم کشاورزی و دامپروری استان محسوب میشود.
وی اذعان داشت: تنوع محصولات تولیدی در شهرستان بالاست و حدود ۵۰ نوع محصول متنوع کشاورزی در بخشهای مختلف زراعی، باغی، دام و شیلات از جمله گندم، جو، یونجه، چغندرقند، سیب، انگور، شیر و گوشت در میاندوآب تولید میشود و این شهرستان در تولید نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب دارای برند ملی و منطقهای است.
مقدم عنوان کرد: شهرستان میاندوآب با دارا بودن تعداد ۴۶۰ واحد نهالستان با سطح ۳۱۳ هکتار و تولید سالیانه ۳۱ میلیون اصله نهال یکی از قطبهای مهم تولید نهال در کشور است.
وی افزود: تولید نهال در شهرستان میاندوآب برای ۴۴۱ نفر به طور مستقیم، زمینه اشتغال فراهم آورده است و سالیانه از این محل یک هزار و پانصد و پنجاه میلیارد تومان درآمد عاید نهالکاران شهرستان میشود.