رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست بر اتخاذ تصمیماتی برای حفاظت از سلامت مردم در برابر آلودگی هوا تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه یکشنبه رویداد رادیو گفت و گو، میزبان داریوش گل علیزاده رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست بود که درباره راههای حفاظت از سلامت مردم در زمان آلودگی صحبت کرد که باهم این گفت و گو را می خوانیم.
سوال: با توجه به آلودگی هوا در این روزها برخی از خانوادهها میگویند مگر قرار نبود از شاد در هوای آلوده استفاده و جایگزین کلاسهای درس شود پس چرا این اتفاق نیفتاده است، نظر شما چیست؟
گل علیزاده: بر اساس آئین نامه و دستورالعمل تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک، کارگروه اضطرار با ریاست آقای استاندار و یکی از معاونینشان، دبیر سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل حفظ محیط زیست استانها و اعضایی که در واقع زیربط هستند تشکیل میشود.
بر اساس بررسیها و پیش بینیهای سازمان هواشناسی و نظر وزارت بهداشت تصمیماتی گرفته میشود این تصمیمات از دو نظر قابل توجه است یک کاهش مواجه شهروندان با خطرات آلودگی هوا که از طریق تعطیلی مدارس و ادارات و یا دورکاری یا استفاده از آموزش مجازی گرفته می شود.
دومین موضوع، ایجاد محدودیتهای زمانی و مکانی برای برخی از فعالیتها برای خودروها است تا از ورود به شرایط حادتر آلودگی هوا جلوگیری شود.
این تصمیمات در هر استانی با توجه به شرایط آن استان گرفته میشود و سوال شما این است که چرا در این یکی دو روز اخیر که در شهر تهران مشکل آلودگی هوا را داشتیم از این ظرفیتها استفاده نشد؟
با توجه به اینکه ما در نیمه دوم هر سال با این شرایط مواجه هستیم حتماً باید زیر ساختهای لازم را ایجاد می کردیم.
در ایام کرونا زیر ساختهای دورکاری و زیر ساختهای آموزشی باید فراهم می شد و این موضوعات در دستور کار دولت هم قرار دارد و قرار شده ما یک بسته اضطراری هم تهیه کنیم ودر اختیار دولت بگذاریم و امیدواریم تصمیماتی که گرفته میشود سلامت مردم محور قرار بگیرد زیرا بقیه موارد حاشیه است هدفمان این است که سلامت مردم آسیب نبیند.
سوال: همانطور که فرمودید در دوران کرونا از سامانه شاد استفاده شد پس چرا در این روزهای آلوده از این امکان استفاده نمی شود؟
گل علیزاده: طبیعتاً اگر بتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم در نیمه دوم سال که مشکل ناترازی گاز را داریم بهتر می توان اوضاع را مدیریت کرد، ولی نیاز است که داشته هایمان را تقویت کنیم و با توجه به سرمایه گذاری زیادی که در این زمینه شده است باید از آن استفاده شود.