با همکاری و تعامل صحیح شهرداری ها، بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان، اهداف محیط زیستی مدیریت پسماند محقق و به سلامت محیط زیست کمک میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شرایط ورود بخش خصوصی برای خریدن ضایعات و پسماندهای خشک شهروندان تسهیل شد.
در شهرستان کیاکلا، هیچ مخزن زباله و زباله گردی دیده نمیشود؛ چراکه یک شرکت دانش بنیان با جلب مشارکت مردم، آموزش آنها برای تولید کمتر زباله و آموزش برای تفکیک پسماندها در منزل، گام بزرگی در حفظ زیبایی ظاهری شهر و از آن مهمتر، کمک به حفظ و سلامت محیط زیست برداشته است.
در شرایطی که در بیشتر شهرها، مخازن زباله، محل جستجوی دورریزهای ارزشمند برای زباله گردها شده، بعضی برآوردها حکایت از آن دارد که جمع آوری پسماندهای خشک، سالانه صد هزار میلیارد تومان درآمد دارد؛ آنقدر که محل مناقشه شهرداریها و بخش خصوصی شده است.
از سوی دیگر به گفته کارشناسان، در نبود مدیریت صحیح، سالانه حدود ۱۵ تا ۱۷ میلیون تن پسماند دفن میشود که همین امر، علاوه بر دفن برخی پسماندهای خشک با ارزش مانند پلیمرها، آهن، فولاد، کاغذ، آلومینیوم و شیشه، به شدت آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی را در پی دارد.
به تازگی با مصوبه هیئت مقررات زدایی و نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری، جمع آوری پسماندهای خشک از انحصار شهرداریها خارج شد و متقاضیان مجوز خرید و فروش ضایعات و مواد قابل بازیافت میتوانند از طریق درگاه ملی مجوزها، درخواست خود را برای این کسب و کار ثبت کنند.
بدون شک همکاری و تعامل صحیح شهرداری ها، بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان، میتواند اهداف محیط زیستی مدیریت پسماند را محقق و به حفاظت از محیط زیست کمک نماید.
حسین قطنی باف گزارش میدهد: