برگزاری رویداد تور فناورانه همزمان با نمایشگاه «ایران متافو»
هشتمین رویداد تور فناورانه همزمان با نمایشگاه بینالمللی «ایران متافو»، به همت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «مرکز اطلاعرسانی و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری»، تور فناورانه در هشتمین دور برگزاری خود به حوزه مواد معدنی اعم از آهن، فولاد، مس و صنایع مرتبط با این مواد اختصاص یافت و تلاش شد تا در قالب نمایشگاه بینالمللی ایران متافو ۱۴۰۲ (نمایشگاه بینالمللی متالورژی، فولاد، صنایع معدنی، آهنگری و ماشین کاری، قالب سازی و ریخته گری)، آخرین دستاوردهای حوزه صنعت و معدن را به شرکتکنندگان معرفی کند.
دبیر اجرایی این نمایشگاه گفت : مخاطب این تور فناورانه ، متخصصان و صاحبان صنایع و فعالان حوزه مواد و متالورژی هستند و این نمایشگاه ، فرصتی برای نزدیکتر کردن دانشگاه و صنعت است .
امیر حسین الماسی تاکید کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان از ارتباطات و شبکهسازیهایی که در خلال این نمایشگاه رقم میخورد، اعم از آموزش دو طرفه بین صنعت و دانشگاه، گرفتن طرح ، کارآموزی و استخدام ، حمایت خواهد کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته نیز گفت: عمده تمرکز ما در ستاد ، بر مواد یا روشهای ساختی مبتنی بر مواد همچون جوشکاری، ریخته گری است و ما وظیفه توسعه فناوری را در این فضا عهده دار هستیم و میکوشیم تا ایدههای فناورانه در حوزه مواد را از TRI۰ دریافت کرده تا TRL۵_۶ و حتی بالاتر ارتقا دهیم.
صادق زاده، موضوعاتی که در ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته دنبال میشود را در چهار دسته مواد معدنی، مواد پتروشیمی اعم از نفت و گاز، مواد نوظهور و ساخت پیشرفته عنوان و تاکید کرد که نمایشگاه ایران متافو ، مرتبط با بخش ساخت پیشرفته است.
وی ضمن اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در حوزه مواد گفت: دنیا در عصر جدید با نسل چهارم صنعت مواجه شده است و هوش مصنوعی به کمک روشهای سنتی صنعت آمده است و از رهگذر بهره گیری از آن میتوانیم سه مهم را در حوزه مواد رقم بزنیم؛ نخست اینکه هر چه میخواهیم بسازیم. دوم اینکه سریع بسازیم و سوم اینکه محصولات را اقتصادی کنیم.
صادق زاده همچنین بر روشهای حمایتی ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته هم متمرکز شد و گفت: برای توسعه ایدههای فناورانه به طرح هایی که در راستای اولویتهای ستاد باشد، کمکهای بلاعوض ارائه میشود. در کنار این کمکهای بلاعوض، تسهیلات مشروط هم اختصاص داده میشود که طی آن شرکتها میتوانند حمایتهای لازم را در صورت احصا کردن حد و حدودی که ستاد تعریف میکند، دریافت کنند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای پیشرفته ، کمکهایی همچون فراهم کردن امکان شرکت افراد در نمایشگاههای خارجی، تسهیل امکان گذراندن خدمت سربازی در شرکتهای دانش بنیان را از دیگر حمایتهای معاونت علمی برشمرد و تاکید کرد که معاونت از روشهای ساخت افزودنی فلزی حمایت میکند.
وی به مراحل استخراج مواد از معادن پرداخت و این مراحل را به ترتیب در چهار مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری، و نهایتا رسیدن به صنایع تبدیلی تقسیم بندی کرد و گفت: غیر از حوزه استخراج در دیگر مراحل با مشکلاتی مواجه هستیم و در حوزه صنایع تبدیلی به مراتب وضعیت دشوارتری را تجربه میکنیم.
صادق زاده افزود : بازار صنایع تبدیلی در ایران ، بازار بکری است که فرصت بزرگی را فراروی پژوهشگران این حوزه قرار داده است.