بررسی پیشرفتهای علمی و زمینههای کاهش خطر بلایای طبیعی
ارائه گزارش ها و بیانیههای اعضا درباره وضعیت اجرای طرح عملیاتی منطقهای با موضوع کاهش خطر بلایا و آخرین پیشرفتها در این زمینه، مهمترین دستور کار چهارمین نشست بین المللی گروه کارشناسان اکو است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، چهارمین نشست گروه کارشناسان اکو (EGM) در مورد کاهش خطر بلایای طبیعی (DRR) صبح امروز به میزبانی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران (GSI) در محل دبیرخانه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در تهران آغاز به کار کرد.
ارائه گزارشها و بیانیههای کشورهای عضو، مؤسسات بینالمللی و دبیرخانه اکو در خصوص وضعیت اجرای طرح عملیاتی منطقهای اکو در زمینه کاهش خطر بلایا و آخرین پیشرفتهای کشورهای عضو اکو پیرامون این موضوع، به عنوان مهمترین دستور این نشست بینالمللی عنوان شده اند.
حاضران درباره طرحهای در حال اجرا و ارائه برنامههای جدید از جمله تهیه نقشه سیل و طغیان در کشورهای عضو اکو) و نقشه ارزیابی خطر زمین-زیست محیطی نواحی معدنی در منطقه کشورهای عضو اکو (ECO-GERAM) بحث و گفتگو کردند.
در این نشست، دبیر علمی چهارمین نشست گروه کارشناسان اکو و مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمینشناسی و زیستمحیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در این نشست در زمینه مدیریت خطرپذیری بلایای طبیعی سه پیشنهاد ارائه خواهد داد که معمولاً دبیرخانه اکو بعد از ۱۵ روز در صورتی که پیشنهادی دیگری نباشد، آنها را تأیید میکند.
معاون دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی وزارت امور خارجه نیز از برگزاری پایدار اولین برنامه کارشناسان ارشد منطقه به منظور ایجاد آمادگی در برابر بلایای طبیعی در سال آینده خبر داد و گفت: برای افزایش دیده شدن اکو و فعالیتهای آن، دبیرخانه اکو در برنامههای بسیار زیادی در حوزه کاهش آسیب بلایای طبیعی شرکت کرده که از آن جمله میتوان به اولین رویداد مدیریت بحران در ایران و سیزدهمین جلسه حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری اشاره کرد.
سید محسن اسپری برگزاری کنفرانسی برای مبارزه با توفانهای شن، گفتگوهای بینالمللی در حوزه تابآوری بلایای طبیعی و جلسه تدارکاتی برای آسیا و اقیانوسیه با هدف کاهش خطرات سوانح را از دیگر رویدادهایی برشمرد که دبیرخانه اکو در آن حضور یافته است و افزود: علاوه بر اینها با بهره گیری از منابع مالی چند سازمان بینالمللی، پویانمایی آموزشی برای کودکان منطقه در خصوص مواجهه با حوادث طبیعی ساخته شد.
وی با بیان اینکه در هشتمین جلسه وزرای کاهش آسیبها، توانستیم به برنامه مدونی در خصوص کاهش آسیبهای بلایای طبیعی برسیم، تأکید کرد: هدف اصلی ما تهیه سندی در حوزه کاهش آسیبهای بلایای طبیعی است تا در نهمین جلسه وزرای کاهش خطرات بلایای که در سال ۲۰۲۴ برگزار میشود، ارائه نماییم.
گفتنی است حاضران در چهارمین اجلاس کارشناسان کشورهای عضو اکو طی روزهای آتی از آزمایشگاههای پیشرفته مهندسی زلزله پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله (AEEL)، ایستگاه پیش نشانگر زلزله شمال تهران و پدیدههای فرونشست کاشان در کوهپایه کوههای کرکس و لبه کویر مرکزی ایران نیز بازدید خواهند کرد.